ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Valors Morals


Enviado por   •  9 de Octubre de 2014  •  354 Palabras (2 Páginas)  •  197 Visitas

Página 1 de 2

Alguns filòsofs pensen que els valors són objectius. No els inventa l’ésser humà, sinó que els descobreix en el que ens envolta. L’ésser humà els ha de captar i la possibilitat de conèixer-los depèn de la cultura, l’educació i la capacitat de cada subjecte moral. D’aquesta manera, la diversitat de valors és sols aparent i sorgeix de la diversitat de capacitat humanes per a descobrir-los. D’altres autors pensen, pel contrari, que no hi ha valors objectius i universals. Els valors depenen de la valoració subjectiva de cada grup o persona. Els éssers humans, en tant som lliures som capaços de crear els nostres valors. Per tant, la diversitat de valors és conseqüència de la nostra llibertat i de la diversitat de preferències, conviccions i cultura de diferents grups i persones. En tot cas, molts pensen que, malgrat el nostre desenvolupament econòmic, científic i tècnic, vivim una crisi de valors, és a dir una època de decadència moral. La comoditat, l’abundància de productes de consum, l’exigència de llibertat, ens ha fet oblidar valors com la solidaritat, el respecte, la igualtat social, etc. Però la paraula crisi, que significa un moment de canvi radical, no ha de significar, necessàriament, un canvi cap a pitjor. No sempre és fàcil, en un món tan canviat com el nostre, saber si les noves normes que regulen la convivència representen una millora o un pas enrere per a la nostra societat.

1. Explica les idees que apareixen en el text.

2. Què significa valor. Explica quins valors consideres que són importants i per què.

3. El text parla de la llibertat. Quina és la relació entre la moral i la llibertat. Penses que els humans som lliures o estem condicionats per diferents circumstàncies?

4. De què parlem quan ens referim a les normes morals? Posa alguns exemples. Quina és la relació entre norma i valor?

5. L’ètica es una part de la Filosofia que es dedica a fonamentar les normes morals i a donar models per a la bona vida o la felicitat. Explica quins és el teu model de bona vida (o felicitat) i si penses que pots assolir-lo.

Cada pregunta val 2 punts.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com