ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'expansió Econòmica Dels Anys Vint I La Crisi Borsària


Enviado por   •  13 de Mayo de 2015  •  530 Palabras (3 Páginas)  •  154 Visitas

Página 1 de 3

Al acabar la primera guerra mundial i quedar com la principal potència del món, Estats Units va incrementar la seva industria de manera considerable fent, al poc temps, que l’economia d’aquest també canvies de manera considerable.

Aquests canvis van ser degut a les exportacions cap a Europa i a les innovacions tècniques que va haver-hi, juntament amb els canvis en l’organització del treball. Va haver un increment de l’ús de l’electricitat i el petroli i, dintre d’aquestes innovacions també van sorgir nous invents els quals van tindre una gran demanda. Com per exemple : el telèfon, l’automòbil, la radio...

Un dels sectors que va augmentar més va ser el de l’automòbil ja que va començar a fer servir una producció en sèrie ( cadena de muntatge) i una concentració empresarial alhora.

La gents d’Estats Units al veure que l’economia cada cop anava prosperant van començar a gastar els diners que tenien en els nous productes i en coses que si no estiguessin en aquella situació mai podrien comprar. Això també es va deure a que els bancs van començar a donar facilitats per tal d’obtenir coses amb preus bastant alts. Aquestes facilitats van ser els crèdits fàcils i els pagaments fraccionats. Els quals permetien als consumidors sense molts recursos comprar coses fora de les seves possibilitats fent que, més tard, acabessin endeutats. Això va convertir-se en un del motors principals d’expansió de l’economia nord-americana.

Al mateix temps que el consum anava en augment els beneficis per les empreses i empresaris també va ser molt alt però, per altre banda, el sou del treballadors no va augmentar pràcticament res. D’aquesta forma, hi havia una gran producció de productes de forma rapida i eficient però cars fent que per molt que la població hagués millorat les seves capacitats adquisitives no fossin capaços de pagar.

Per altre banda el sector agrari va ser el més perjudicat ja que durant la primera guerra mundial s’havien endeutat per tal de poder produir més per abastir la població.

Aquesta situació que cada cop estava més propera i més clara. Inicialment va ser culpa de empreses i empresaris per facilitar que es formés aquesta bombolla que feia que els treballadors invertissin en accions per anar fent una compravenda rapida sense preocupar-se pel seu preu real.

Al principi, el preu de les accions va pujar ràpidament però poc temps més tard la gent es va donar compte que aquest no seguiria augmentant i van començar a vendre. A ran d’això el 24 d’octubre de 1929 va haver una venda massiva d’accions a la borsa. El anomenat “ Dijous Negre “. Dimarts següent o “ Dimarts Negre “ també va ser considerat un dia fatídic degut a que les bancs al veure que venda d’accions no disminuïa van començar a demanar als seus clients els crèdits de volta, cosa que va provocar que es venguessin encara més accions i per sota

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com