ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

AMBITOS DE EXCLUSION


Enviado por   •  6 de Enero de 2014  •  428 Palabras (2 Páginas)  •  191 Visitas

Página 1 de 2

L'ASSAIG

1.- ORIENTACIONS PER L’ELABORACIÓ D’ASSAIGS

Aquestes línies no volen ser, en absolut, una norma general sobre com s’han d’elaborar assaigs i redaccions en totes les àrees sinó, només, ser una orientació bàsica del que s’espera, en general, quan es demana a un alumne que faci un assaig sobre un tema. Segons la matèria, els objectius que es persegueixin, etc., les exigències particulars que es facin a un assaig poden ser unes o altres.

Un assaig és bàsicament un exercici de reflexió en què es valoren quatre factors fonamentals: el grau de reflexió, la creativitat i originalitat en el plantejament, el grau d’argumentació de la posició defensada i la qualitat de l’exposició. Si un bon assaig és aquell que posa de manifest una bona reflexió, és original, està ben argumentat i està ben escrit, un mal assaig és aquell que mostra manca de reflexió sobre el tema - serà normalment superficial -, és poc creatiu - acostuma a repetir el que tothom diu sobre la qüestió o es limita a dir el que s’ha dit a classe -, està mal argumentat - dóna poques idees que defensin la seva posició - i està mal escrit.

Elaborar un assaig no és gens fàcil. Per fer-ho s’ha de tenir molt clar què és vol dir i com es vol dir. Fer-ho breu és encara més difícil: quan traiem la palla - cites, resums, còpies, circumloquis, etc. - sovint ens adonem que gairebé no diem res. Cal doncs una reflexió prèvia sobre la qüestió que ens proposen, sigui aquesta una notícia, un tema, un capítol de llibre, etc. - cal demanar-se què es diu, com es diu, per què es diu, etc. - , una autoreflexió posterior - què penso jo d’aquest tema?, estic d’acord o en desacord amb el plantejament que en fa l’autor?, tinc una alternativa? com l’argumentaré? - i, finalment, una decisió d’estil - com ho dic? quina estructura tindrà el meu text? quin llenguatge utilitzo?- .

La majoria del temps que emprem per elaborar un assaig l’hem de necessitar no per escriure sinó per pensar la resposta a les qüestions anteriorment citades Quan sabem què volem dir i com dir-ho no és gaire difícil escriure-ho. Per tant, la fase central en l’elaboració d’un assaig consisteix en laconstrucció de l’esquema d’aquest assaig, esquema tant de contingut com de forma.

2. ESTRUCTURA D’UN ASSAIG SOBRE els “DRETS I MARCS LEGALS DE L’EDUCACIÓ SOCIAL”

0. Portada: identificació del treball (tema, assignatura, curs, professor, etc.), de l’estudiant, data, etc.

1. Índex.

2. Presentació: en ell se sintetitzaran els continguts

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com