ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe De La Granota


Enviado por   •  18 de Marzo de 2014  •  512 Palabras (3 Páginas)  •  230 Visitas

Página 1 de 3

• Un barril de sabó moll

Ex 1 pàg.11

a) En realitat, el cronista a qui el vell Cristòfol conta les històries, és el mateix Jesús Moncada. D'aquesta manera no sembla que el relat l'escrigui ell, sembla una història real explicada per una altra persona.

Així pot fer que expliquin els contes els propis personatges, i ens diguin el que han viscut, el que han vist i el que els hi ha explicat. A més, també hi pot introduir altres històries intercalades dels diferents personatges que van apareixent al llarg del llibre, ja que tots tenen alguna anècdota, embolic o comentari per fer-los.

b) Els cafès d'abans són un espai significatiu a l'hora d'explicar i recollir històries, pel fet que, eren un punt de reunió, trobada, tertúlia... entre els habitants d'una vila. Tot i que, eren aparentment discrets, ningú dubtava que esdevenien un bon amagatall per dissimular les xafarderies (certes o falses) que s'hi explicaven. Tanmateix, en un cafè de poble tothom es coneixia amb tothom i hi havia una segura i palpable confiança amb l'amo que el convertien en un lloc amè i distret a la vegada.

Ex 2 pàg. 11

El cronista, és a dir, Jesús Moncada es coneix el poble on se situa la història. No obstant, el vell Cristòfol veu que dita història serà més llegida pels “de fora” gràcies a Moncada i al seu llibre, i, per això, aquesta reflexió.

Ex 3 pàg. 11

a) Quan hom explica un fet el qual no ha presenciat sinó que, li han explicat, és molt probable que la versió canviï almenys una mica. Normalment, es tendeix a exagerar i a ridiculitzar el succés. Cadascú només explica la part que li agrada o li interessa, la canvia o l'exagera segons el seu gust, i això fa que la història real tingui molt poc a veure amb la inicial.

b) A més a més, això alimenta la potser massa productiva imaginació de la gent ja que, creen al voltant del succés concret una sèrie de xafarderies i hipòtesis que, sovint intenten relacionar amb un perquè massa desconegut.

Ex 4 pàg. 12

a) L'autor ja t'introdueix de principi en un ambient tens, carregant, que t'indica que aviat succeirà un fet important. S'està preparant una tempesta i això et fa imaginar de principi un dia gris i apagat. Quan la tempesta esclata és quan s'està a punt de produir el fet amb el que es basa la història. Sembla que el temps i les accions dels personatges estiguin lligades.

b) Aquella tarda va ser, probablement, la més calorosa de tot l'estiu. Passejar pels carrers dels pobles era impensable. Els potents rajos solars s'apropaven a tu amb la intenció malèvola de desnutrir-te. A més, el cel tampoc hi ajudava gaire ja que, ni un sol núvol combatia amb aquell

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com