ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe Granota


Enviado por   •  2 de Diciembre de 2014  •  409 Palabras (2 Páginas)  •  221 Visitas

Página 1 de 2

PRELUDI DE TRASPÀS

El relat s’explica el patiment que sent aquesta davant la seva mort. Ningú sap perquè fins que la tia Ramona, que sempre ho sap tot, se’n recorda que feia temps l’avi havia plantat una figuera al pati sense el consentiment de l’àvia. Aquesta mai va oblidar-ho i quan ell va morir la va tallar sense pensar-s’ho. Per aquesta raó tenia por de morir perquè sabia que el seu marit feia quinze anys que l’esperava a l’altra banda per demanar-li comptes.

ELS DELFINS

La història d’aquest conte té lloc a un poble on cada cop que hi havia un enterrament la gent es barallava per ser la primera persona a donar el condol a la família. El narrador i protagonista d’aquesta història, en Miquel, ha estat l’encarregat d’aquesta feina tot i que no amb el beneplàcit de tothom, en aquest capítol, ens explica com en l’últim enterrament al què ha estat ha fet la seva feina magníficament.

En Miquel està molt satisfet de la feina que fa, per tant, creu que ningú podria fer-la millor que ell i aquesta és la seva màxima preocupació. Al protagonista d’aquest conte el preocupa que quan ell sigui l’enterrat hagi algú que sigui capaç de fer la seva feina tan bé com ho faria ell, tot i que té tres candidats no creu que siguin capaços de fer-ho mai tan bé com ell.

A més d’en Miquel, que com ja hem dit era el protagonista i narrador de Els delfins, hi ha més personatges com ara el difunt del capítol anomenat Constantí Cirera i la seva vídua la Carme a més dels tres possibles substituts d’en Miquel que són en Joan Campells, en Joaquim Coloma i en Pere Cistella.

Primer parlen sobre els guàrdies civils que estaven destinats a la vila. Després parlen de la Salomé, la cotorra del poble, que va haver d’exiliar-se obligada pels vilatans. Posteriorment parlen de l’inici de la història que té com a protagonista un àrbitre pirata que simulava el xiulet de l’àrbitre real en les accions de perill de l’equip rival. L’àrbitre pirata se sent culpable dels seus fets i es confessa al mossèn de la vila. Aquest, fanàtic de l’equip, li diu que no ho pot deixar ara que l’equip es juga en l’últim partit el descens de categoria. El mossèn li confessa al narrador de la història qui era l’àrbitre pirata. Al final del capítol es pregunta si era el sergent comandant de post de la vila.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com