ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El funcionament del sistema polític


Enviado por   •  10 de Febrero de 2014  •  Ensayos  •  304 Palabras (2 Páginas)  •  274 Visitas

Página 1 de 2

Resum

El funcionament del sistema polític

Falsejament de les eleccions:

Entre els anys 1876 i el 1899, és van celebrar 10 eleccions. Aquestes eleccions no representaven la voluntat del poble, ja que estaven amanyades i preparades per tal que hi hages una alternança alhora de governar entre els dos partits importants.

Aquestes eleccions eren amanyades gracies a dos institucions, una el ministeri de governació i l’altre els cacics locals. El partit que guanyava governava l’estat durant el temps que li tocava, mentre que el partit perdedor acceptava la situació, esperant a les noves eleccions que guanyarien aquests.

El conflicte colonial

La guerra de Cuba:

Després de la pau de Zanjòn, Espanya va aconseguir aturar la guerra per la independència a Cuba, però les autoritats espanyoles no van poder iniciar unes reformes que poguessin posposar el moviment independentista.

El 1895, és va iniciar la segona i definitiva guerra per la independència de Cuba. L’exercit espanyol dirigit pel general Weyler, no va aconseguir aturar la guerra mitjançant les seves accions, tals com crear camps de reconcentració, que van provocar la mort de molts camperols i el descontent d’aquest.

El descontent dels camperols va ser un factor important en el transcurs de la guerra, ja que va provocar que aquests tomaren part a la disputa. Apart de el factor dels camperols, hem sumar la guerra de Filipines com un altre factor clau de la guerra.

Els Estats Units, desprès de la seva guerra civil, van donar suport a Cuba. Això va ser el factor decisiu a la independència de Cuba.

Com a conseqüències de la guerra, hem de destacar el replantejament d’idees per part dels espanyols que va obrir els ulls a molts, fent veure l’educació com element prioritari. A Catalunya, les conseqüències encara van ser més notòries, ja que s’inicià un moviment que va conduir a la constitució de la lliga regionalista al 1901.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com