ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Formes úniques De Continuïtat En L'espai


Enviado por   •  19 de Abril de 2013  •  525 Palabras (3 Páginas)  •  473 Visitas

Página 1 de 3

Aquesta obra, Formes úniques de continuïtat en l’espai, va ser esculpida per Umberto Boccioni el 1913. Es tracta d’una escultura exempta, monocromàtica, de mides mitjanes, feta de bronze. És una figura humana en moviment que avui en dia es troba en el museu MoMA de Nova York.

Representa un home en posició de marxa que recorda algunes obres clàssiques. Es tracta d’una figura de cos sencer que no té braços i té les cames fixades en dus plataforms quadrangulars que l’eleven respecte el pla i accentuen la sensació de lleugeresa. Dibuixa moltes perspectives, molts plants, de manera que semba vista de molts costats al mateix temps. Té alguns volums còncaus i convexes. Predominen les línies corbes. Formes corbes que donen sensació de moviment, donen la velocitat i la força del objecte per moure’s i també l’espai en el que es mou, de manera que l’espai procedeixi no solament del cos en moviment sinó de les coses que l’envolten, i així, sembla que els objectes que l’envolten es mouen en direcció contrària amb la mateixa velocitat. Com a conseqüència la figura queda distorsionada, deformada fins als límits, desdibuixada a causa d’aquesta predominancia de la líni corba. No s’ajusta a la realitat.

La figura es configura a partir d’una sobreposició de volums, d manera que a figura queda distorsionada. Per recrer aquesta percepció de desplaçament, Boccioni utilitza nombroses formes geomètriques de perfils angulosos, que, a més, permeten representar amb més vivacitat la tensió entre el desplaçament de la figura en el sentit del movimnt (cap endavant) i les forme genrades en sentit contràri (cap endarrera). El resultat és una estàtua de composició oberta o centrífuga que es relaciona amb l’entorn.

L’estil de l’obra és futurista. (Hi ha qui parla de cubisme dinàmic i no de futurisme). Es coneixen 13 escultures de Boccioni però només se’n conserven 4, ja que van ser víctimes d’un incendi. Boccioni és el cap del moviment, el líder. És l’escultor més important. L’artista és vist com un heroi. L’art és una forma d’acció. Els futuristes són més teòrics que pràctics.

Rep moltes influències de l’impressionisme (perquè juga amb la llum), del cubisme (per la descomposició de la forma), també podríem parlar de la Victòria de Samotràcia (ja que la seva posició de marxa recorda algunes de les obres de l’antiguitat clàssica)...

Altres obres de l’autor: Desenvolupament d’una ampolla en l’espai i

La seva obra rebutja el passat però en canvi les dues obres estan fetes en bronze (material passadista). La versió original és en guix però es varen fer diverses foses en bronze (4 versions). Dues a Nova York, una a Los Àngeles i una a Londres.

Amb aquesta escultura vol representar l’home modern, que viu a la ciutat, que està deshumanitzat i actua com una màquina. També podria

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com