ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Geografia


Enviado por   •  8 de Febrero de 2015  •  506 Palabras (3 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 3

1. Les grans aglomeracions urbanes són pols de dinamització dins de cada estat i alhora són nodes de la xarxa urbana mundial.

Es localitzen en diversos països europeus, com per exemple Alemanya(82%), França(58%), Itàlia(58%), Regne Unit(58%), i l’estat espanyol amb un percentatge inferior(42%) a la resta dels països anomenats anteriorment.

Les grans aglomeracions urbanes són pols de dinamització dins de cada estat i alhora són nodes de la xarxa urbana mundial.

A Catalunya, la principal aglomeració urbana és la que constitueix la regió metropolitana de Barcelona. La formació d’aquesta àrea, que aplega més de quatre milions de persones, s’ha vist afavorida per diversos factors: l’existència d’una ciutat central (Barcelona) ben comunicada amb l’interior del país i amb Europa; la importància històrica, econòmica i social d’aquesta ciutat central, i l’existència d’una xarxa urbana de ciutats mitjanes com Hospitalet, Badalona, Sabadell, etc i de ciutats petites com Rubí, Sant Cugat, etc a la seva corona metropolitana.

2. Pel que fa referència a les vies de comunicació com els ferrocarrils i les autopistes, les més importants són les que es troben a la regió de Barcelona. Es pot dir llavors que aquests estan totalment connectats amb Barcelona sobretot pel que fa els ferrocarrils, però pel que fa les autopistes, presenten una distribució més àmplia i no tant centralitzada. Les carreteres nacionals es situen a la serralada litoral i prelitoral i es troben a la depressió prelitoral.

Per últim, remarcar que quan aquestes vies s’allunyen de Barcelona, aquestes van disminuint fins a l’autopista de sud a nord i est-oest que connecta el país sencer.

3. En el mapa que fa referència a la font 46 es veu la regió metropolitana de Barcelona com una àrea de poblament molt dispers, és a dir, cap població està concentrada en un lloc determinat sinó que en les regions de l’Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, Vallés Occidental, Maresme i Vallés Oriental no hi ha cap concentració de població, ja que tota la població es troba dispersa per aquestes regions.

Pel que fa la font 47 passa quelcom diferent de la font 46, en aquesta font es veu clarament les àrees de poblament compacte, ja que la població està concentrada en una petita regió com és el cas del barcelonès, on es concentra la major població degut a diversos factors relacionats amb temes laborals, climatològics, bona comunicació, etc...

4. Dins de l’àrea metropolitana de Barcelona es troben molts municipis, aquests estan agrupats en comarques i les comarques a les que es fa referència són: l’Alt Penedès, el Garraf, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental i Maresme.

5. Ecoparc és un tipus d’instal·lació de tractament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com