ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'anticlericalisme


Enviado por   •  8 de Mayo de 2014  •  219 Palabras (1 Páginas)  •  155 Visitas

L’anticlericalisme

Descripció de la font i breu resum del que tracta

Aquest document és un text, concretament un fragment de la carta del 28 de juliol de 1903 de Pere Coromines. Segons el seu origen el podem classificar com a font primària ja que és contemporània dels fets i segons el seu contingut el podem classificar com a sociopolític.

El text tracta sobre la crema, assalts i saquejos dels convents com: Sant Pau, els Escolapis, les Jerònimes, el dels Agonitzants, el de l'Ajuda entre d'altres, durant la Setmana Tràgica a Barcelona. Pere Coromines critica aquesta revolta urbana organitzada per socialistes, anarquistes i lerrouxistes sobretot per part dels sectors radicals.

Context històric

Podem contextualitzar aquest document a la segona etapa de la Restauració Borbònica(1901-1930), coincidint amb els primers anys del regnat d'Alfons XIII, a Catalunya on a causa dels desastres militars originats en el conflicte colonial del Marroc va provocar repercussions i malestar social, que es van donar lloc a la anomenada Setmana Tràgica de 1909.

Considerant que coromines era un home d’esquerres, amb quin tò analitza els fets?

Per ser d'esquerres analitza el text de forma crítica i reivindicativa, ja que estava en contra dels fets que s'estaven produint. Normalment els d'esquerres eren més partidaris del progressisme i el laicisme i ell en canvi defensa el clericalisme del que normalment eren partidaris els de dretes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com