ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Paper de la dona principis de segle XX


Enviado por   •  8 de Mayo de 2013  •  Informes  •  381 Palabras (2 Páginas)  •  696 Visitas

Página 1 de 2

Paper de la dona principis de segle XX

Principis de segle la dona es considerada un ciutadà de segona discriminada legalment, considerada inferior a l’home pel que fa a determinades capacitats (inferioritat intel•lectual). Rep estudis diferents als homes, no té accés a la Universitat. Està sotmesa a l’home. La seva finalitat és la reproductora, la cura dels fills i les tasques domèstiques. A la llei la dona està sotmesa plenament al marit I l’home administra els béns de la dona , la dona ha d’obeir al marit i no pot actuar sense el permís d’ell. La dona obrera ha de treballar per poder sobreviure, la discriminació serà triple: és explotada igual que un obrer, cobra menys que un home i quan arriba a casa ha de fer la feina considerada pròpia de dones.

Què ha canviat? Enumera els aspects principals

Es produeixen els primers canvis Durant el segle XX com:

1. L’accés a alguns estudis universitaris, encara que només un baix porcentatge de dones hi va.

2. La participació en reivindicacions laborals i sindicals sobretot d’ideologia anarquista

3. Podrà accedir a ser funcionària dels cossos tècnics de l’administració.

4. Apareixerà l’equiparació legal entre homes i dones.

5. L’aprovació d’una sèrie de lleis que donaran més llibertat a les dones com la llei del divorci I el dret al vot.

Tot I que van haver-hi un seguit de canvas i la societat ha avançat en quant els drets de les dones i amb la seva igualtat amb els homes, actualment no existeix una igualtat autèntica. Encara hi ha desigualtats en molts àmbits com en el de l’educació, ja que tampoc hi ha una autèntica coeducació perquè les noies s’han adaptat al curriculum masculí I no s’ha ioncluït cap de les matèries considerades femenines i a més, s’han considerat inferiors.

Un alter àmbit que també es veu la desigualtat actualment, és en l’àmbit laboral. Les empreses prefereixen abans un home que una dona, moltes vegades pel fet de tenir fills o voler tenir-los. Només si ens hi fixem quantes dones ocupen alts càrrecs o càrrecs publics observem que hi ha un tant per cent molt alt d’homes i molt baid de dones.

Per tant, cal seguir lluïtant per tenir una igualtat real entre l’home i la dona en tots els àmbits. Hem avançat molt, però encara queda molt de camí per davant.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com