ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Temple Romà de Vic


Enviado por   •  19 de Noviembre de 2014  •  231 Palabras (1 Páginas)  •  233 Visitas

El Temple Romà de Vic

El temple romà de Vic és l’exemple més complet de temple romà que s’ha trobat a Catalunya. El pòrtic està orientat cap a l’est. S’hi entra per una escalinata frontal de set graons que mena al vestíbul o pòrtic format per columnes d’estil corinti, l’ordre arquitectònic més ric i sumptuós.

Tots sabem que el temple romà s’inspirà en el temple grec, però amb algunes característiques pròpies que el fan diferent. S’aixeca sobre una petita terrassa o podi (podium entre els romans) amb filades de grans carreus de pedra picada dels país. És probable que estigués dedicat a la Tríada capitolina (Júpiter, Juno i Minerva) tot imitant al que s’alçava al turó del Capitoli a Roma. És un temple pròstil (amb columnes a la part anterior) i hexàstil (amb sis columnes a la part frontal). Són unes columnes de fust llis amb capitells corintis, còpies de l’únic

capitell original que decora la pilastra de l’angle dret del mur anterior de la cel•la. El frontó té el timpà format amb uns daus de pedra grans. La cella, on hi havia les estàtues de les divinitats, ocupa tota la longitud i l’amplada de la plataforma.

Ara, el Temple Romà de Vic és la seu del Patronat d’Estudis Osonencs i un dels edificis més emblemàtics de la ciutat; també s’usa com a galeria d’exposicions i és un espai per a actes culturals diversos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com