ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

UNITAT 1: LA REVOLUCIO LIBERAL


Enviado por   •  11 de Noviembre de 2014  •  212 Palabras (1 Páginas)  •  198 Visitas

UNITAT 1: LA REVOLUCIO LIBERAL (1.808 – 1.874)

LA CONSTITUCIÓ DE 1.812 I LA RESTAURACIÓ ABSOLUTISTA

L’inici de l’Edat Contemporània, va estar marcat a Europa, des del punt de vista polític, per la Revolució Francesa (1.789).

El regnat de Carles IV es veiés particularment trasbalsat pels fet revolucionaris. Tot i que els primers consellers del rei Carles eren il.lustrats, i per tant simpatitzaven amb la idea de posar fi a la societat estamental i als privilegis del clergat i de la noblesa, no qüestionaven gens l’absolutisme de la monarquia, tal com havia passat al país veí amb l’esmentada revolució.

L’execució a la guillotina del rei francès Luís XVI va transformar la desconfiança en hostilitat oberta. Carles IV declarà la guerra a la República Francesa, com van fer la majoria de les monarquies europees. El conflicte entre Espanya i França es va localitzar només en territori català. L’exèrcit enviat per Manuel de Godoy, primer ministre de Carles IV, contra els francesos va ser derrotat. Immediatament es creà a Girona una Junta que va organitzar, finançar i dirigir amb recursos catalans la contraofensiva espanyola durant la resta del conflicte. La pau de Basilea (1.795) va posar fi a la guerra i va donar pas a un període de tretze anys de pau i d’acords entre França i Espanya.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com