ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Viatge De La Parvana


Enviado por   •  20 de Noviembre de 2013  •  910 Palabras (4 Páginas)  •  271 Visitas

Página 1 de 4

La Parvana , és una nena de tretze anys. La història comença quan enterra el seu pare, un mestre, bon home. Llavors la Parvana es disfressa de noi per evitar que els talibans li facin mal.

Una família la recull, perquè van perdre al seu fill en la guerra i volen que sigui el seu nou fill, la Parvana els diu que vol buscar la seva família, la seva mare i els tres germans, la Noória, la Maryam i el petit Ali. La Parvana, abans de morir el seu pare viatjava amb ell per celebrar el casament de la seva germana Noória, al arribar a la ciutat de Mazar i Xarif, està ocupada pels talibans i així comença la fugida.

El seu pare es empresonat pels talibans, perquè va estudiar a Anglaterra i mor després per la fam i el maltractament. La Pavana enterra al seu pare amb moltes pedres per evitar que treguin el cadàver i es fa amiga de les filles de la família que l´ha recollit, que son més joves que ella.

Una nit la filla gran de la família que l´han recollit li diu que s’ha d’anar, ja que els seus pares la volen vendre per diners als talibans i li diu si pot anar amb ella, la Parvana no vol perquè sap que si va amb ella després la buscaran tots els homes.

La Parvana se sent sola i passa fam a llavors escriu cartes a la seva amiga Shauzia, la Parvana sap una mica d´anglès que li va ensenyar el seu pare.

La Parvana arriba a un poble i troba una mare morta junt amb un nadó tot brut i mort de gana, la Parvana l´agafa i se’l porta amb ella i li diu Hassan, troben menjar, una mica d’arròs, uns ous i una mica de llet, s’ha de barallar amb les gallines per poder agafar els ous. Guardant el menjar en una bossa per tindre ’l per el viatge.

En el viatge es troba un nen que li falta una cama, li costa una mica, però es fan amics, comparteixen el seu menjar i el nen que es diu Asif l´ajuda amb el nadó i va amb ella, la Parvana li diu que és una nena. L´Asif no vol explicar res de la seva vida, mentre estan en la cova la Parvana pensa que hi ha un tresor amagat, però no troben més que bales.

Quan es queden sense menjar buscant feina, la Parvana neteja un graner i només li donen un bol amb arròs i una mica d´aigua, es senten estafats i per això a la nit entren i roben un pollastre i uns ous.

La Parvana es sent sola i escriu a la seva amiga Shauzia i li diu les coses que s´imagina i que l’agradaria , que hi ha molt menjar i que tot es verd.

Per el camí es troben la Leila que se troba a un camp de mines, viu amb la seva àvia que està malalta, la Parvana i ´L´Asif ajuden a la Leila a netejar la casa i cuidar a la seva avia i li treuen cucs de unes ferides de la cara, es fan tots amics i l’àvia es posa millor, ho comparteixen tot.

La Leila està sola amb la seva àvia perquè la seva mare i el seu germà van anar a buscar al seu pare i no han tornar, la Parvana li regala a l´àvia un llibre del seu pare ja que sempre ha tingut il•lusió

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com