ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Guido D'Arezzo


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2013  •  208 Palabras (1 Páginas)  •  404 Visitas

Guido d'Arezzo

Va néixer a Arezzo (Itàlia) entre l'any 991 i 992 i va ser el creador de la notació musical moderna.

Guido fou un monjo de la ciutat italiana d'Arezzo. Els seus primers anys d'estudi els passà en un monestir de Pomposa, on va veure la dificultat que els cantants tenien per recordar els cants gregorians. D'aquí ve que inventà un mètode per a ensenyar als cantants a aprendre cants en poc temps, que ràpidament esdevingué famós arreu del nord d'Itàlia. Tanmateix, l'hostilitat de la resta de monjos de l'abadia el va forçar a marxar cap a Arezzo, una ciutat que tenia un grup nombrós de cantants amb falta d'aprenentatge.

Mentre estigué a Arezzo, desenvolupà noves tècniques d'ensenyament, incloent-hi el tetragrama (precursor immediat del pentagrama) i l'escala del "do-re-mi" (escala diatònica), en la qual el nom de cada nota prové de la primera síl•laba dels set versos de l'himne Ut queant laxis (al principi do s'anomenava ut).

En el mètode de Guido, el simple dibuix d'unes línies permetia al lector saber exactament a quina altura de l'escala musical s'havia de cantar la nota que hi havia dibuixada, movent-se d'una escala relativa (necessària per a recordar a quina altura són les notes) a una escala absoluta.

Va morir a Avellano després del 1050.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com