ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Adam Smith- Teoria De Los Sentiminetos Morales


Enviado por   •  6 de Mayo de 2013  •  493 Palabras (2 Páginas)  •  526 Visitas

Página 1 de 2

En el llibre d’Adam Smith puc extreure diversos conceptes que poden ser-nos d’utilitat en la nostra vida diària.

El primer seria com una persona pot posar-se en el lloc de l’altre, això succeeix de dues maneres; hi ha la manera mes acceptable per la que la persona simpatitzant es pot posar en el lloc de l’altre ja que té una opinió semblant i de l’altre banda hi ha una oposició a allò que diu l’altre persona ja que té un punt de vista diferent. Per tant, la persona que pensa com nosaltres serà la que tingui la raó i l’altre no la tindrà perquè no té la mateixa opinió que nosaltres.

El segon concepte que podem extreure es com una persona que ha patit prèviament una situació, li és més fàcil posar-se en el lloc de l’altre i una altre manera en la que una persona es pot imaginar el que pot sentir l’altre però fins a cert punt perquè mai li ha ocorregut i per tant el que acabaria passant és que sentís pena per aquella persona. Es per tot això que valorem més el que ha aconseguit una persona quan em format part del procés i em pogut viure per nosaltres mateixos tot l’esforç que ha necessitat, per contra quan algú realitza alguna acció malament encara que no haguéssim participat demostrem que es mereix un càstig i sanció.

El tercer concepte que he trobat es refereix al fet de fer que algú aprovi o desaprovi la nostra conducta, això ho fem posant-nos en el lloc dels demés per veure quin efecte tindria la nostra conducta. Això passa perquè vivim en societat i ens relacionem amb altres persones de les quals volem una aprovació de tot el que fem, ser estimats i ser amables i pel contrari anem amb el temor de ser rebutjats per alguna conducta que no estigui socialment acceptada i per tant que ens convertim en odiats.

Com a quart concepte he trobat que la bellesa a la que estem acostumats varia molt en les diverses societats que hi ha, per exemple el que pot ser una cosa molt bella per nosaltres no ho serà en la cultura xinesa pel fet de que nosaltres ja estem acostumats a veure-la i ells no, com a conseqüència aquesta bellesa es convertirà en una moda que probablement hauran creat les persones riques ja que son una icona per les persones pobres.

El cinquè punt seria aquell que fa referencia a tipus diferents de personalitats; el primer es el de la persona prudent que dona uns efectes positius a les persones que l’envolten perquè actua de manera pausada i cauta; el segon es la persona justa que també aporta una seguretat a tots els que estan relacionats amb ell perquè demostra que no vol enganyar ni ofendre a ningú; i l’últim tipus és el de la persona benefica a qui se li reconeixen els mèrits que realitza desinteressadament envers a terceres persones.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com