ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sintesi Rentabilidad Financiera


Enviado por   •  4 de Marzo de 2014  •  302 Palabras (2 Páginas)  •  339 Visitas

Página 1 de 2

Característiques financerez

Les característiques financeres d’una inversió són les següents:

Desemborsament inicial, que es representarà amb Do i que significa la quantitat que es paga en el moment d’adquirir els elements d’actiu. És l’anomenat moment zero i acostuma a ser el pagament més alt. En el cas d’una inversió que s’efectua al comptat, aquest serà l’únic desemborsament que es realitzarà.

Durada temporal de la inversió, que és el nombre d’anys, representats amb n, durant els quals s’aniran produint entrades i sortides de diners com a consequència de l’execució del projecte d’inversió.

Els fluxos nets de caixa, que es designaran amb una Fi i que representen la diferència entre els cobraments (Ci) i els pagaments (Pi) que suporta l’empresa durant cadascun dels n períodes que dura la inversió com a resultat del desenvolupament del projecte. Dins dels pagaments no es tenen en compte les despeses financeres que originen els capitals invertits en el projecte. Cal remarcar que els fluxos nets de caixa són la diferència entre els cobraments i els pagaments, i no entre els ingressos i les despeses. L’ingrés és el dret que té l’empresa que li siguin pagats uns diners, mentre que el cobrament és la materialització d’aquest dret, és a dir, la percepció dels diners. La diferència entre despesa i pagament és semblant: la despesa és l’obligació que contreu l’empresa com a consequència de l’execució d’un projecte i el pagament és la sortida efectiva de diners com a compliment de l’obligació.

Valor residual, que representa el valor de l’actiu al final de la vida de la inversió. Pot ocórrer que aquest valor sigui zero, en el cas que el bé no tingui cap acceptació en el mercat. Serà designat per R. Aquest valor se sumarà als cobraments de l’últim flux de caixa.

Inflació: és el creixement generalitzat dels preus dels béns i dels serveis d’una economia.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com