ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

World Ecnomics


Enviado por   •  13 de Febrero de 2012  •  349 Palabras (2 Páginas)  •  371 Visitas

Página 1 de 2

ECONOMÍA Y POLÍTICA: EL TRILEMA DE LA GLOBALIZACIÓN.

En aquest trilema que es presenta entre la internacionalització, la sobirania nacional i l’estat del benestar jo hem decantaria per el model de neoliberalisme que a grans trets deixa de banda l’estat del benestar per focalitzar els esforços sobre una sobirania nacional i una integració global o internacionalització.

En aquest sentit deixar en un segon pla l’estat del benestar es basa en que suposa un gran cost econòmic per als governs ja que aquestes taxes o impostos que els treballadors i les empreses han de suportar fa que es produeixi un increment en els costos del factor treball. Aquests increments en el factor treball juntament amb una economia internacionalitzada que provoca uns preus internacionals mes baixos i mes competitius fa que els països que adoptin aquest tipus de polítiques socials tinguin uns costos salarials mes alts i per tan aquests repercuteixen en els preus fent-los incrementar i en conseqüència menys competitius globalment.

D’altra banda una unió entre un procés de internacionalització i de sobirania nacional, agafant els beneficis que comporta cada una de elles per a fer front de la millor manera a la creixent competència internacional.

D’aquesta manera deixar a cada país aplicar unes petites mesures proteccionistes per afavorir els productors del país juntament amb afavorir altres intercanvis reduint o anul•lant aranzels i la aplicació de mesures mes o menys restrictives dels moviments financers internacionals.

Si aquest fet va unit de un procés d’internacionalització, en el sentit de que algunes decisions politiques que no afectin directament al àmbit nacional o que puguin ajudar a la creació d’òrgans internacionals per afavorir les relacions comercials que puguin sorgir en diferents països, així es podrien realitzar mes fàcilment acords multilaterals entre diferents economies.

Aquests organismes creats per a facilitar les relacions internacionals haurien de guanyar pes específic així com guanyar mes legitimitat en termes democràtics i de efectivitat, però aquestes mesures poden entrar en conflicte amb el proteccionisme però si es fa de una manera escalonada i amb un consens entre aquests organismes i els països pot ser molt efectiu i beneficiós per a totes les parts implicades.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com