ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

-Ets Aristotètic O Platònic? Quina és La Teva Visió De La Realitat?


Enviado por   •  12 de Mayo de 2013  •  367 Palabras (2 Páginas)  •  861 Visitas

Página 1 de 2

La meva visió de la realitat s’acosta més a la teoria d’Aristòtil, per aquest motiu em declaro aristotètic. Malgrat que la teoria de les idees i el dualisme ontològic de Plató no siguin gens descabellats, jo crec que per entendre la realitat ens hem de fixar en el món en què vivim, el món que podem percebre amb els sentits.

No seria just negar l’existència d’un món intel•ligible, de la mateixa manera que tampoc es pot afirmar. Les idees estan presents en la ment de cadascú, per tant, podríem acceptar que aquestes formen un món a part. El problema el trobem quan Plató assegura que aquestes idees són immutables, ja que és ben sabut que cada individu pot tenir una opinió diferent sobre una mateixa idea. Un clar exemple el trobaríem en la idea de Bé. No hi ha cap dubte de que “fer el bé” no és entès de la mateixa manera per tothom. Al llarg de la història, una persona ha fet el bé quan ha lluitat, quan ha estat fidel al seu amo, quan no ha reclamat més drets, quan ha acumulat riqueses, etc. Aquí podem veure com fins i tot la idea suprema pot variar fàcilment depenent del context.

Per aquest motiu, és impossible determinar les qualitats d’un cos a partir de les idees ja que aquestes varien segons la ment on es trobin. Per fer-ho cal buscar en la pròpia substància, tal com deia Aristòtil. Per ell només hi ha un món, el real, cosa que defenso pel simple fet de què no es pot provar l’existència de cap altre. Per Aristòtil no hi ha reminiscència, les coses es coneixen en observar-les i determinant-ne les quatre causes: final, material, eficient i formal. Amb aquestes causes es pot explicar el funcionament de la vida, no cal buscar-lo en les idees, les quals, pel sol fet de ser abstractes, ja resulten difícils de verificar.

Per últim, Plató no explica com pot ser que un individu estigui format únicament d’ànima i, com que aquesta es reencarna, no hi hagi dos individus exactament iguals. En canvi, Aristòtil troba l’explicació d’aquest fet en l’observació de la natura, el millor lloc on es pot buscar per tal de conèixer el món.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com