ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Simbologia El Senyor De Les Mosques


Enviado por   •  10 de Mayo de 2014  •  779 Palabras (4 Páginas)  •  589 Visitas

Página 1 de 4

LES ULLERES

Encara que els nens a l'illa retrocedeixen a formes primitives ( caçant , caminant nus , pintant-se les cares , etc . ) Segueix havent-hi un símbol d'avanç , d'innovació i descobriment. Sí, estem parlant deles ulleres de Piggy . Els nens no tenen ni idea de com encendre el foc . Jack balbuceja alguna cosa sobre dos pals secs , però el fet és que els nens no estan molt assabentats en matèria de supervivència per saber com es fa . Com que no estan equipats per fer-ho , han de recórrer al que els queda del vell món . Llavors que els lents es trenquin significa que estan en perill de perdre el contacte amb el món civilitzat que han deixat enrere . Amb les ulleres trencades , ara tenen mig peu del costat del salvatgisme .

Però també recordem que les ulleres són, de fet , unes ulleres , i que són concebuts per mirar . La visió és una metàfora del coneixement . Piggy sap coses que els altres nois no saben , com utilitzar el cargol de mar i la necessitat de lleis per tenir ordre . Part de la raó per la qual es molesta tant quan li agafen les seves ulleres és perquè sense ells no pot veure res . " Veure " és l'atribut més gran de Piggy ; és una de les raons per les quals els nens no l'aparten completament ; per " veure" Piggy és útil . Sense els seus lents és inútil , cosa que ningú vol ser .

EL FOC

El foc es fa servir de moltes maneres al Senyor de les Mosques . Des del començament de la pelicula Ralph està determinat a mantenir el senyal de foc en cas que passi algun vaixell prop de l'illa. Això està bé fins que el primer senyal de foc que encenen els nens es descontrola , i es perd almenys un nen . El foc llavors , es converteix en un símbol , paradoxalment , de l'esperança del rescat i de la destrucció ja que , irònicament , amb el foc que encén Jack al final de la pelicula ( en el seu intent per caçar i matar Ralph ) és quan els nens són rescatats . Què voldrà dir el fet que el rescat sigui igual a la destrucció ? Aquesta pregunta ens porta de nou , com tots els símbols de la pelicula, a la gran legoria de la novel · la. Si el món dels nens és només una al · legoria del món real , llavors en realitat no són rescatats ; només passen a un nivell més alt de violència , i sí , destrucció . Per això és que el rescat s'iguala a la destrucció .

EL CARGOL DE MAR

El cargol de mar s'usa en diverses escenes de El Senyor de les Mosques per organitzar els nens. Cap pot parlar a menys que tingui la petxina, i una vegada que comença no pot ser interromput. Els nens han imposat aquestes regles ells mateixos, i en conseqüència, la petxina representa les regles socials, polítiques i discursives.El cargol de mar juga un paper important quan els nens decideixen votar per elegir un cap, i també li permet a qualsevol parlar quan la té. Fixa't que, després que es trenca la closca, Jack comença a cridar que ara pot ser el capità. La raó per la qual no podia ser cap abans (almenys no com ell volia) és que la closca li permetia Piggy tranquil · litzar tots els altres nens i demandar la seva atenció. Sense la petxina, el poder torna a estar en disputa, i Jack vol disputar.

El cargol simbolitza la raó , la tolerància la democràcia , la paraula , la civilització , fins i tot. Que al principi es requerís prendre per poder llançar un missatge al grup diu molt d'uns nens que , des del primer moment , volen fer les coses . No obstant això , l'humà no és un pura raó asèptica , com veurem .

El " senyor de les mosques " pot tenir molts significats . Podríem interpretar-ho com la humanitat en descomposició o com l'encarnació del temor que els governa a tots i que els porta a actuar d'una manera il · lògic , tant com per descompondre la seva primigènia unitat i enfrontar entre si . Això es veu reforçat perquè el cap del porc envoltada de mosques estava sobre una estaca al costat de la cova , on el capità jeia moribund emetent uns gemecs que amedrentaban als dos grups . La por , doncs , com a element catalitzador de la por dels nens .

...

Descargar como  txt (4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
txt