ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Aaaaaaaaaaaaaaaaa


Enviado por   •  26 de Enero de 2014  •  536 Palabras (3 Páginas)  •  469 Visitas

Página 1 de 3

Antígona i Sófocles

1-Busqueu informació sobre l'obra clàssica de Sòfocles i la resta d'obres de l'autor clàssic. Elaboreu una fitxa tècnica de l'autor.

Fitxa tècnica Sófocles

Biografia

Sòfocles va ser un dels grans dramaturgs de l’antiga Grècia,va viure al segle 5 a.C,va ser autor d'unes 123 obres entre les quals compten tragèdies de la importància i influència com Èdip Rei i Antígona.

Les Obres més importants (tràgiques):

Sèrie d'Èdip

Èdip Rei: Tragèdia grega escrita per Sòfocles vers la fi de la seva vida, l'única conservada de la trilogia sobre el malaurat rei de Tebes.L'obra narra la història d'Èdip, un desventurat príncep de Tebes, fill de Laios i Iocasta. Poc abans que Laios i Iocasta es casessin, l'oracle de Delfos els va advertir que el fill que tinguessin esdevindria l'assassí del seu pare i l'espòs de la seva mare.

Èdip a Colonos: És una obra teatral. L'acció ocorre a Colonos, vila natal de l'autor propera a Atenes, on un Èdip cec i les seves filles Antígona i Ismene van per demanar asil al rei Teseu. L'obra és la segona del cicle de les tres obres tebanes, ja que els fets descrits ocorren després d’Èdip Rei i abans d'Antígona. Tanmateix, va ser la darrera de les obres de Sòfocles, i es va estrenar pòstumament pel seu fill, Sòfocles el Jove, al festival de Dionís del 401 aC, cinc anys després de la mort de l'autor.

Antígona: Tragèdia dramàtica, escrita, segons els estudiosos, cap el 442 aC. Antígona va ser traduïda al català per Carles Riba, i van ser publicades el 1977 al primer volum de les obres de Sòfocles. Els personatges de l’obra són l’Èdip, Antígona, estranger, cor d'ancians de Colonos, Ismene, Teseu, Creont, Polinices i el missatger. L’obra es divideix en cinc episodis.

Altres obres

Electra: Com la gran majoria d’obres és una obra dramàtica. L'acció transcorre a la ciutat d'Argos uns anys després de la Guerra de Troia, i narra la venjança d'Electra i el seu germà Orestes envers la seva mare Clitemnestra i el seu padrastre Egist, responsables de l'assassinat del seu pare Agamèmnon. Tot i que es desconeix quan fou escrita, les similituds estilístiques amb Filoctetes (409 aC) i Èdip a Colonos (401 aC) fan pensar que fou escrita al final de la carrera de l'autor. Tanmateix, alguns estudiosos la situen una dècada abans.

Àiax: És una tragèdia clàssica grega escrita per Sòfocles el segle V aC. Està ambientada durant la Guerra de Troia i relata

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com