ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CSMA/CD/CA


Enviado por   •  20 de Noviembre de 2013  •  217 Palabras (1 Páginas)  •  327 Visitas

El protocol CSMA/CD és un protocol d'accés al mitjà compartit. El seu ús està especialment estès en xarxes Ethernet on és emprat per millorar les seves prestacions. En CSMA/CD, els dispositius de xarxa escolten el mitjà abans de transmetre, és a dir, és necessari determinar si el canal i els seus recursos es troben disponibles per realitzar una transmissió.

Exemple trama CSMA/CD

El protocol CSMA/CA és un protocol de control d'accés a xarxes de baix nivell que permet que múltiples estacions utilitzin un mateix mitjà de transmissió. Cada equip anuncia opcionalment la seva intenció de transmetre abans de fer-ho per evitar col·lisions entre els paquets de dades (comunament en xarxes sense fils, ja que aquestes no compten amb una manera pràctica per transmetre i rebre simultàniament). D'aquesta forma, la resta d'equips de la xarxa sabran quan hi ha col·lisions i en lloc de transmetre la trama quan el mitjà està lliure, s'espera un temps aleatori addicional curt i solament si, després d'aquest curt interval el mitjà segueix lliure, es procedeix a la transmissió reduint la probabilitat de col·lisions en el canal.es per realitzar una transmissió.

Hidden node problem : el problema de node amagat o el problema terminal amagat ocorre quan un node és visible d'un punt d'accés sense fil (AP), però no d'altres nodes que comuniquen amb aquell AP.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com