ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Charles Darwin


Enviado por   •  5 de Enero de 2014  •  544 Palabras (3 Páginas)  •  203 Visitas

Página 1 de 3

Charles Robert Darwin (12 de febrer de 1809 – 19 d'abril de 1882) va ser un naturalista anglès que va postular que totes les espècies d'éssers vius han evolucionat amb el temps a partir d'un avantpassat comú mitjançant un procés denominat selecció natural. L'evolució va ser acceptada com un fet per la comunitat científica i per bona part del públic en vida de Darwin, mentre que la seva teoria de l'evolució mitjançant selecció natural no va ser considerada com l'explicació primària del procés evolutiu fins als anys 1930. Actualment constitueix la base de la síntesi evolutiva moderna. Amb les seves modificacions, els descobriments científics de Darwin encara segueixen sent l'acta fundacional de la biologia com a ciència, ja que constitueixen una explicació lògica que unifica les observacions sobre la diversitat de la vida.

Amb només 16 anys Darwin va ingressar a la Universitat d'Edimburg, encara que gradualment va anar deixant de costat els seus estudis de medicina per dedicar-se a la recerca d'invertebrats marins. Posteriorment, la Universitat de Cambridge va donar ales a la seva passió per les ciències naturals. El segon viatge del HMS Beagle va consolidar la seva fama com a eminent geòleg, les observacions del qual i teories recolzaven les idees uniformistes de Charles Lyell, mentre que la publicació del diari del seu viatge ho va fer cèlebre com a escriptor popular. Intrigat per la distribució geogràfica de la vida salvatge i pels fòssils que va recol•lectar en el seu viatge, Darwin va investigar sobre el fet de la transmutació de les espècies i va concebre la seva teoria de la selecció natural en 1838. Encara que va discutir les seves idees amb alguns naturalistes, necessitava temps per realitzar una recerca exhaustiva, i els seus treballs geològics tenien prioritat. Es trobava redactant la seva teoria en 1858 quan Alfred Russel Wallace li va enviar un assaig que descrivia la mateixa idea, urgint-li Darwin a realitzar una publicació conjunta d'ambdues teories.

La seva obra fonamental, L'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, o la preservació de les races preferides en la lluita per la vida, publicada en 1859, va establir que l'explicació de la diversitat que s'observa en la naturalesa es deu a les modificacions acumulades per l'evolució al llarg de les successives generacions. Va tractar l'evolució humana i la selecció natural en la seva obra L'origen de l'home i de la selecció en relació al sexe i posteriorment en L'expressió de les emocions en els animals i en l'home. També va dedicar una sèrie de publicacions a les seves recerques en botànica, i la seva última obra va abordar el tema dels vermes terrestres i els seus efectes en la formació del sòl. Dues setmanes abans de morir va publicar un últim i breu treball sobre un bivalve diminut oposat en les potes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com