ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Energia Solar


Enviado por   •  10 de Marzo de 2015  •  690 Palabras (3 Páginas)  •  179 Visitas

Página 1 de 3

energia solar

L'energia solar és una font d'energia renovable que s'obté del sol i amb la qual es poden generar calor i electricitat. Hi ha diverses maneres de recollir i aprofitar els raigs del sol per generar energia que donen lloc als diferents tipus d'energia solar: la fotovoltaica (que transforma els raigs en electricitat mitjançant l'ús de panells solars), la termosolar (que aprofita la calor a través dels col • lectors solars) i termoelèctrica (transforma la calor en energia elèctrica de forma indirecta).

Energia solar fototèrmica: aprofita la calor en si mateix gràcies a uns col • lectors solars que reben la calor del sol i el transfereixen a un fluid de treball. La calor s'utilitza llavors per escalfar edificis, aigua, moure turbines, assecar grans o destruir residus perillosos, entre altres usos.

r

- Energia solar fotovoltaica: transforma els raigs en electricitat a través dels panells solars o de les cèl • lules fotovoltaiques. Els panells solars, que estan fabricats per silici (el segon element més abundant de què disposem, després de l'oxigen) que, juntament amb altres materials, i en ser excitat per la llum solar, permet que es moguin els electrons i es generi un corrent elèctrica directa. Les cèl • lules fotovoltaiques, per la seva banda, atrapen els fotons de la llum solar alliberant amb això una càrrega que es converteix en electricitat.

- Energia termoelèctrica: transforma la calor solar en energia elèctrica d'una manera indirecta, ja que es tracta d'una combinació de les dues primeres: s'aprofita l'energia solar fototèrmica per obtenir electricitat. Per a això, utilitzen grans sistemes de miralls mòbils que concentren raigs solars en un punt específic escalfant així un fluid. Aquest fluid després s'aprofita per produir electricitat mitjançant un generador.

1. La energía solar térmica consiste en calentar un fluido aprovechando la energía del sol, lo que permitiría producir vapor y, posteriormente energía eléctrica. Esto se consigue mediante los captadores o colectores solares.

2. En la energía solar fotovoltaica, la luz del sol incidiría sobre una célula fotovoltaica que produce energía eléctrica directamente.

Ventatges

La més important de tots els avantatges és que aquest tipus d'energia no contamina.

A l'estar parlant de l'energia solar podem afirmar que és una font inesgotable.

És un sistema d'aprofitament d'energia idoni per a zones on la línia elèctrica no arriba (zones rurals, muntanyoses, illes), o és dificultós i costós el seu trasllat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com