ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cafe De La Granota


Enviado por   •  14 de Octubre de 2013  •  369 Palabras (2 Páginas)  •  1.497 Visitas

Página 1 de 2

El barril de sabó moll

Resum: El patró d'un veixell portava sabó. S'enfada amb un dels treballadors que portaven caixes per a les botigues. Un d'ells havia de portar un barril fent-lo rodar pel terra. En aquell moment estava plovent i el barril va relliscar i es va esclafà a un cafè. Tot el carrer es va cobrir d'escuma. Van parlar d'aquesta història als cafès del poble.

Escenari geogràfic: Carrers del poble de Maquinença.

Escenari temporal: Al migdia.

Estructura narrativa: Segueix el fil de la història.

La Plaga de la Ribera

Resum: És la carta d'un agutzil que demana ajuda a un policia per un deliqüent que fa temps que viu a casa seva. El sobrenom d'aquest delinqüent era Plaga de la Ribera. Viu a casa de l'agutzil perquè va haver un accident a l'ajuntament de la seva vila i a cada funcionari li va tocar un lot diferent. En el lot del agutzil, que també és el narrador, hi havia el delinqüent entre altres coses.

Escenari geogràfic: La història es llegeix a Lleida que és on s'envia la carta.

Escenari temporal: No s'esmenta en el capítol.

Estructura narrativa: Soliloqui epistolar.

Absoltes i sapeli de Nicolau Vilaplana

Resum: En Cristòfol explica a un escriptor l'enterrament i la mort del seu oncle Nicolau que va morir feia vint anys. El dia de la seva mort va haver un dels partits de futbol més importants de la lliga. El rector hauria intentat fitxar una hora per poder anar al partit però no hi era i van tenir que acceptar l'horari del rector suplent que era a la mateixa hora que el partit.

Escenari geogràfic: Al cafè de la granota

Escenari temporal:

Estructura narrativa: Crònica

Paraules des d'un oliver

Resum: És com un monòleg d'un home que estava recollint olives de l'oliver d'Isidre que era el seu veí. Quan està recollint-les, el veí el veu i l'home diu que estava fent-li un favor i que li portaria a casa el que agafés perquè s'explica que el seu veí té molta feina amb la botiga. Però l'home no tenia bona reputació al poble i l'Isidre no s'enfia i amb un pal intenta fer-lo fora. L'home per intentar calmar-lo li diu que van anar junts a la guerra.

Escenari geogràfic: Olivers

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com