ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Discòbol De Miró


Enviado por   •  28 de Octubre de 2013  •  378 Palabras (2 Páginas)  •  275 Visitas

Página 1 de 2

Discòbol

És l’obra mestra de Miró. Cap més escultor grec no el va superar mai en aquest aspecte. A les exigències de l’art egipci, en què el tors es representava frontalment i els braços i les cames de perfil. L’escultor va convertir l’escultura en un prodigi de moviment pel fet d’escollir un personatge que semblés versemblant en aquesta postura forçada.

Composició

La fita de Miró no era apropar-se a la realitat; de fet, la postura de l’atleta respon més a la impressió del moviment que volia transmetre que no pas a la posició real que adopten els llançadors de disc.

Miró va fer un gran esforç per distanciar-se del hieratisme i aconseguí convertir-se en l’artista del moviment. La clau fou saber escollir el moment de màxima tensió, l’instant en què posa el disc cap enrere amb la finalitat d’agafar impuls per llançar-lo.

A més d’usar complicades formes geomètriques per dinamitzar la figura, aconseguí una fórmula que prengué una nova força. El tors s’observa frontalment, mentre que les cames i els braços són de perfil.

Tot i l’aparent alliberat del gest, es tracta d’una composició plana; qualsevol altre angle de visió té com a resultat una confusió gens harmònica.

Estil

A la segona meitat del segle V aC aconseguí l’hegemonia del món grec i influí profundament en l’art. Es produí una unificació en els criteris creatius. Era l’inici del període clàssic i de la recerca de la perfecció.

El Discòbol mostra alguns elements del període arcaic: el cap té reminiscències de la immobilitat de l’estil anterior, el somriure estereotipat, tot i que la figura respecti el cànon matemàtic de Policlet.

L’original, perdut, li permetia que la figura s’aguantés tota sola; de fet, a la còpia de marbre s’hi va haver d’afegir un tronc per tal de suportar el pes d’aquesta escultura, que s’inclina cap endavant.

Contingut i significació

El Discòbol representa un jove en la seva màxima plenitud físic. Que es troba apunt de llançar el disc, en un moment decisiu. Miró va ser deixeble de Fídies i Policlet, dos escultors decisius de l’època. El reconeixien com a un dels iniciadors del realisme, encara que li retreien que no expressava les emocions.

Miró va ser molt respectat per la seva honestedat i per la recerca de formes noves.

Funció

Era destinat a ser exposat en públic en un punt estratègic de la ciutat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com