ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Eines Per Gaudir D'una Bona Salut


Enviado por   •  24 de Septiembre de 2013  •  411 Palabras (2 Páginas)  •  338 Visitas

Página 1 de 2

curs: Eines per a gaudir d’una bona salut

L'Educació per a la Salut (EPS) és una pràctica antiga, encara que ha variat substancialment en quant al seu enfocament ideològic i metodològic com a conseqüència dels canvis paradigmàtics en relació a la salut: D'un concepte de salut com a no-malaltia cap a un altre de més global, que considera la salut com las globalitat dinàmica de benestar físic, psíquic, social i espiritual.

El pas del concepte negatiu de salut a una visió positiva a conduït a un moviment ideològic, segons el qual, les accions han d'anar dirigides a fomentar estils de vida sans, front al enfocament preventiu que havia prevalgut fins aleshores. Paral·lelament, s'ha produït un canvi terminològic: De la tradicional denominació d'Educació Sanitària a l'actual Educació per a la Salut (EPS).

Així doncs, l'EPS, que té com a objectiu millorar la salut de les persones, pot considerar-se des de dues perspectives:

Preventiva

De promoció de la salut

Des del punt de vista preventiu, capacitant a les persones per a evitar els problemes de salut mitjançant el propi control de les situacions de risc, o bé, evitant les seves possibles conseqüències.

Des d'una perspectiva de promoció de la salut, capacitant a la població per a que pugui adoptar formes de vida saludables.

Aquesta revolució ideològica ha portat ,com a conseqüència, a l'evolució en els criteris sobre els que se sustenta el concepte d'EPS.

Proposem l'Educació per a la Salut com un procés de formació, de responsabilització de l'individu a fi que adquireixi els coneixements, les actituds i els hàbits bàsics per a la defensa i la promoció de la salut individual i col·lectiva. És a dir, com un intent de responsabilitzar a la persona i de preparar-la per a que adopti un estil de vida el més sa possible i unes conductes positives de salut, es a dir, ser més autònoms.

L‛objectiu de l‛educació per a la Salut és aconseguir l’adquisició de les competències necessàries que permetin viure més d‛acord amb els valors fonamentals d‛una vida sana; la població adquirirà una responsabilitat en el seu aprenentatge i aquest no estarà centrat en el saber, sinó també en el saber fer.

Objectius:

Promoure estils de vida saludable, mitjançant accions preventives, educatives i de promoció de la salut per poder millorar el nivell de salut de la comunitat.

Fomentar una actitud crítica enfront la salut i el medi que ens envolta.

Metodologia:

Exposicions, debat, treball

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com