ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAUTES PER FER UNA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA


Enviado por   •  2 de Mayo de 2017  •  Apuntes  •  1.519 Palabras (7 Páginas)  •  197 Visitas

Página 1 de 7

PAUTES PER EL·LABORAR UNA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA

1-ÍNDEX

Relació dels diferents punts i apartats que es desenvoluparan en el treball de programació didàctica relacionant-los amb la corresponent pàgina numerada on es trobaran en el document.

2-INTRODUCCIÓ

2.1.JUSTIFICACIÓ

Es farà un redactat amb la intenció de justificar el que farà referència la programació. És a dir especificació del curs i matèria al que va dirigida. Comentar les característiques evolutives de l’edat de l’alumnat corresponent al curs que va dirigida la programació i el seu grau de maduresa, fent referència a l’especificat en els documents oficials.

A més es farà referència a la Normativa o Llei d’educació en la que es basarà la programació.

2.2.ANÀLISI DEL CONTEXT

2.2.1. ANÀLISI DE L’ENTORN

  • UBICACIÓ FÍSICA DEL CENTRE:

Especificació de la localització del centre respecte a la localitat. Concretar el tipus de lloc en cas de que sigui centre ciutat, barri perifèric, zona geogràfica amb característiques específiques, etc.

  • ANÀLISI DEL MEDI:

Es farà menció a les característiques del nivell socioeconòmic i sociocultural de les famílies que habiten en l’entorn, a més de fer un petit incís en el aspecte sociopolític que hagi pogut influir en l’entorn recentment.

2.2.2. TIPOLOGIA DE L’ALUMNAT

Especificar el nombre d’alumnes que hi ha al centre, la seva procedència i motivacions pels estudis i participació en les activitats.

2.2.3. REFERÈNCIA AL PEC I ALTRES PROJECTES

Explicació dels aspectes més importants als que fa referència el Projecte Educatiu de Centre i fer una relació i justificació d’aquells punts en que basaré per la meva programació didàctica.

A més de fer referència al PEC, tractaré aquells altres projectes que influeixin en l’elaboració de la programació didàctica. Aquests projectes seran aquells en que tant el Departament d’Educació Física com la pròpia matèria, formaran part important per dur-los a terme:

-Pla català de l’esport: Són totes aquelles activitats esportives que a nivell extraescolar es duen a terme.

-Altres Projectes: Projectes en els quals l’EF és la matèria vehicular, o si no una de les matèries més importants per dur-los a terme. (Projecte d’autonomia, projecte de departament...)

-Pla de millora: Pla estratègic en que està immers el centre educatiu. Fer-hi referència en com pot relacionar-se amb la programació didàctica.      

2.2.4. RECURSOS ORGANITZATIUS, MATERIALS I HUMANS

Resum de l’estructura organitzativa del centre amb els diferents òrgans col·legiats i unipersonals que el componen. A més explicaré les característiques de les instal·lacions, i l’estructura i composició del professorat i de forma més concreta l’estructuració del Departament d’educació física a nivell material, humà i organitzatiu.

2.3. DECLARACIÓ D’INTENCIONS DE LA PROGRAMACIÓ

Justificar les intencions de la programació lligant-ho amb el treball de competències. Bàsicament faré referència a alguns detalls del que faré en la programació, malgrat que aquest punt es desenvoluparà en apartats posteriors.   

 2.4. CONTEXTUALITZACIÓ DE LES UNITATS DIDÀCTIQUES

En aquest punt faré una justificació de les unitats didàctiques que desenvoluparé en la programació fent referència a tots els aspectes que he explicat en tot aquest apartat, presentant un quadre de les Unitats Didàctiques que es fan en els altres cursos de l’ESO i Batxillerat, per tal d’entendre millor la ubicació de les Unitats Didàctiques en la programació.

3. OBJECTIUS

En un inici en aquest punt tractaré de fer o justificar un lligam entre els objectius i les competències bàsiques.

Més tard desglossaré un per un els objectius d’etapa i faré amb una breu explicació de com tractaré cada objectiu a l’hora de treballar-los, explicant aquells els quals profunditzaré i incidiré més. Fins i tot, faré algun incís en com després els avaluaré i els verificaré.

4.COMPETÈNCIES

Per començar aquest apartat, faré una conceptualització del que són les competències fent referència a diferents autors per tal d’aclarir conceptes i definicions en les quals després em pugui basar.

Especificaré quines competències bàsiques hi ha  i les específiques de l’Educació física on comentaré, a més, de quina manera incidiré amb la programació en aquestes competències.

Per acabar de concretar l’aspecte de les competències faré referència mitjançant un quadre esquemàtic, quines competències es treballaran a cada una de les Unitats Didàctiques.

A més faré un altre quadre on relacionaré els diferents criteris d’avaluació amb les competències bàsiques.

5.CONTINGUTS

Aquí tractaré de recollir tots els continguts que es treballaran en el curs i els concretant el màxim possible un per un, amb una breu explicació si cal.

6.METODOLOGIA GENERAL

Amb una breu justificació bibliogràfica fins i tot fent referència als documents oficials, faré una explicació de quina línia metodològica general seguirà la meva programació.

Especificaré quins estils d’ensenyança, tipus d’activitats d’ensenyament-aprenentatge, i tipus d’agrupaments, faré servir en general. A més tractaré de lligar-ho amb les competències per tal de fer una relació més comprensiva de cara a l’el·laboració de la programació.

7.CRITERIS D’AVALUACIÓ

En aquest apartat exposaré els Criteris d’avaluació especificats en els documents oficials, tal qual estan escrits concretant-los igualment com ho faré en l’apartat dels continguts.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.9 Kb)   pdf (108.1 Kb)   docx (16.2 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com