ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Granota


Enviado por   •  23 de Enero de 2014  •  460 Palabras (2 Páginas)  •  205 Visitas

Página 1 de 2

EL CAFÈ DE LA GRANOTA:

Un barril de sabó moll:

En Florenci, un dels peons d’en Pere camps, se li encarrega el treball de pujar un barril de 70 litres de sabó moll, fins a la botiga de l’Adelaida. La botiga de l’Adelaida, esta situada a la part de dalt del carreró de Sant Francesc, tot i que l’Adelaida va fugir amb un recaptador de contribucions i amb les contribucions recaptades, i es el mes costerut dels que travessen la vila de dalt a baix.

Quan en Florenci ja casi ha arribat a la botiga, se sent un soroll que espanta als veïns. Resulta que el barril de sabó moll redola carrer a baix fins que s’estampa en el cafè d’Alexandre.

La plaga de la Ribera:

En Jeroni Salses i Santapiga, envia una carta al director de la presó de Lleida, ja que feia temps que es parlava de reformar la casa de la Vila, però sempre s’aplaçava, fins que un dia durant una reunió del ple de l’Ajuntament, el paviment del saló d’actes va cedir i un parell de regidors van fer cap al pis de sota, on concretament s’estava celebrant un judici, on estaven a punt de treure l’entrellat d’un robatori de pollastre. El cas es que es va decidir remodelar la casa de a Vila, però no hi havia lloc per guardar els mobles, així que es van fer lots i es van repartir entre el poble. A en Jeroni li toquen uns capgrossos un quadre del rei i a un delinqüent anomenat la Plaga de la Ribera. Durant tres mesos de convivència amb el delinqüent, en Jeroni i la se va esposa li agafen confiança, fins a tal punt que decideixen enviar la carta al director de la presó de Lleida perquè internin al delinqüent perquè es faci delinqüent professional.

Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana:

L’oncle Nicolau havia de ser enterrat el dia que l’equip de futbol de la vila jugaven contra els Masos de Cinca, el partit de futbol mes important de la temporada. Els veïns de la vila havien de decidir si anar al funeral de l’avi Nicolau o anar a animar el seu equip de futbol en el partit més important de la temporada. Quan el partit va començar, els que estaven al funeral ho van saber gracies als crits dels aficionats. La plaça on es va celebrar el funeral estava molt a prop del camp de futbol, i ha cada acció que passava al partit, es sentia en el funeral. LA solució que finalment van trobar, va ser fer un recorregut a frec del camp de futbol, que en aquells temps encara no tenia parets a fi de que els de la comitiva poguessin animar i veure el que quedava de partit i animar els jugadors.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com