ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Granota


Enviado por   •  8 de Febrero de 2014  •  456 Palabras (2 Páginas)  •  1.071 Visitas

Página 1 de 2

1. «UN BARRIL DE SABÓ MOLL»

1) Qui és en realitat el cronista? Quina funció té plantejar les històries des d’aquest punt de vista? Quin rendiment dóna a Jesús Moncada l’ús d’aquest artifici en moltes de les narracions?

2) Quines característiques i quines funcions dels cafès d’abans, sobretot els dels pobles, fan que puguem considerar el Cafè de la Granota un espai especialment significatiu a l’hora d’explicar i recollir les històries?

3) Què podem inferir de les paraules que el vell Cristòfol diu al cronista respecte de la destinació de les històries que li està explicant?

4) De fet, el vell Cristòfol no va presenciar més que una part dels esdeveniments que s’expliquen a «Un barril de sabó moll». Què va veure i què va sentir explicar?

5) Comenteu aquest fet relacionant-lo amb la manera com passen les històries i com s’expliquen després.

6) Quina relació hi ha entre la descripció de l’ambient i l’encadenament dels esdeveniments que ens són explicats després?

7) Contraposeu les característiques del caràcter i la manera de ser de Pere Camps i de Florenci.

8) Jesús Moncada ens va descrivint amb pèls i senyals els diferents llocs per on va passant Florenci amb la seva pesada càrrega, fent-la rodolar costa amunt, i la reacció dels diferents personatges que hi ha en aquest recorregut:

9) Es podria reconstruir l’itinerari que va fer el protagonista? Quina funció té de cara al lector aquest alentiment i aquest detallisme del recorregut?

10) Recolliu els noms dels diferents personatges amb què va topant Florenci i els comentaris que fan alguns d’ells.

11) Totes les circumstàncies aboquen al desenllaç: el barril de sabó moll baixant descontrolat per la costa, evidentment, molt més de pressa que no havia pujat, fins a estavellar-se i produir un gran espetec. L’autor planteja diverses hipòtesis. Digueu quines són i per quina us inclinaríeu.

12) Justifiqueu per què a Florenci li va quedar el renom de Sísif de la Ribera. A més, busqueu què vol dir l’expressió un treball de Sísif.

13) Al llarg del text, no solament ens anem assabentant de l’episodi del Florenci empenyent el barril de sabó moll, sinó que anem entrant en un seguit del que podríem anomenar «històries paral•leles»: fets i anècdotes referides, sobretot, als personatges que anem trobant pel camí (tècnica que és bastant habitual en els relats curts de Moncada i que, per tant, es repeteix en moltes de les altres narracions aplegades a El Cafè de la Granota). Feu unes fitxes encapçalades amb el nom dels personatges següents i escriviu-hi les informacions que l’autor ens ofereix sobre

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com