ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Paro En España


Enviado por   •  17 de Febrero de 2015  •  1.082 Palabras (5 Páginas)  •  106 Visitas

Página 1 de 5

1. La maquinària, la tecnologia i les noves telecomunicacions

Els nous avenços tecnològics juguen un paper força significatiu en les societats modernes, fins al punt d’introduir-se al món laboral; tot i que la maquinària ha permès accelerar la producció, ha repercutit negativament en moltes persones que han perdut la feina quan s’han vist substituïdes per tot tipus de màquines.

Amb la incorporació de les noves tecnologies en molts llocs de treball ha facilitat que la producció sigui més ràpida i ha comportat que la mà d’obra poc qualificada sigui innecessària. En relació amb aquest punt, és necessari destacar el moviment ludista, aquest moviment té origen durant la I Revolució Industrial a Anglaterra quan molts artesans van veure que el seu treball era substituït per maquinària. El ludisme es reprodueix a través de la Història cada vegada que existeix un canvi tecnològic que substitueix als treballadors.

2. La baixa mobilitat geogràfica dels treballadors desocupats

Hi ha molts factors que impedeixen i condicionen a molts treballadors que es desplacin en busca d’una nova o millor ocupació. En primer lloc, el cost de l’habitatge, tant la de lloguer com la de propietat, és elevat i la manca de programes d'ajuda de desplaçament provoca que molts treballadors no es desplacin.

En segon lloc, l'escassetat de serveis socials de suport als desplaçats i a les seves famílies, especialment quan els treballadors tenen fills en edat escolar, ja que en alguns casos comporta un canvi de llengua i sentir-se integrat al grup és molt important. En tercer lloc, la manca de mobilitat pot ser causada ja que molts treballadors desconeixen les ofertes de treball que hi ha en altres llocs, per això cal que s'impliqui una connexió eficient entre treballadors i empresaris per tal de conèixer les ofertes i les demandes de treball. Encara és sorprenent que hi hagin problemes d'interconnexió vivint en una societat en què les noves tecnologies van molt avançades.

3. Desajustament entre la Formació Professional dels treballadors i les necessitats del mercat laboral

Els estudis professionals superiors no acaben de funcionar com caldria, això es degut al sistema educatiu i a les empreses. Malgrat les successives reformes que s'han dut a terme, el model educatiu espanyol encara té importants ineficiències, i per tal de reduir l’elevada taxa d’atur entre els joves s’hauria d’implantar un model exitós de Formació Professional, és a dir, un model dual en què la responsabilitat està compartida entre el sistema educatiu i les empreses. En altres paraules, els estudis professionals s’han d’adaptar amb el que demanen les empreses.

4. La reduïda taxa d'activitat i ocupació femenina

Al llarg del temps la taxa d’atur femenina sempre s’ha mantingut superior que la masculina, tot i que, avui en dia, el nombre d'aturats entre els dos sexes és aproximadament equivalent.

És necessari la participació de la dona al món laboral per impedir el malbaratament de recursos productius. La taxa d'atur femenina disminuiria si s’impliquessin formes de contractació adequades, guarderies i altres serveis socials, o ajuts fiscals i d'altres tipus que incentivin el treball femení i facilitessin l’ incorporació de la dona al mercat laboral.

5. Necessitats d'una política migratòria conscient i eficient

Al llarg del temps a Espanya han arribat molts immigrants d’arreu del món, disposats a realitzar les feines que els espanyols no volen fer.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com