ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Gabriel Barceló


Enviado por   •  2 de Marzo de 2017  •  Apuntes  •  568 Palabras (3 Páginas)  •  56 Visitas

Página 1 de 3

Gabriel Barceló 

va nàixer a Felanitx, l'any 1928.

Va cursar els estudis primaris en el Col·legi dels Teatins de Felanitx. S'ha anat formant al mateix temps que realitzava el seu treball empresarial.

Actualment acumula 53 anys d'activitat empresarial, en la qual es va iniciar l'any 1940.

Va fundar, juntament amb el seu germà Sebastià, 72 companyies en diversos sectors, en particular en les activitats d'agències de viatges i hostaleria, 39 d'aquestes companyies en països estrangers. També al costat del seu germà va crear un nou concepte en l'hostaleria a Espanya, a la dècada dels 60, amb els hotels tipus "Poble", i al Carib, en els anys 80, consistent en la construcció d'hotels en edificis de baixa alçada, integrats en el paisatge, amb grans superfícies de terreny i àmplia quantitat de serveis, sent Barceló Hotels pioner espanyol en l'àrea del Carib.

Actualment, és vicepresident de la Fundació Barceló, des d'on porta una gran activitat de cooperació social i cultural. Completen les activitats de la fundació, la seva participació en el pla nacional de reanimació cardiovascular i diverses activitats de tipus estrictament cultural, com poden ser exposicions o activitats musicals.

Ha estat president-fundador del diari El Dia de Balears, també president- fundador de la CAEB. Ha estat president del Reial Club Nàutic de Palma i directiu del RCD Mallorca.

Ha estat Honrat conseller del Consell Consultiu de la Universitat de les Illes Balears.

Està en possessió de la Medalla d'Or del Turisme d'Espanya i forma part de l'Ordre de Cavaller de Cristòfor Colom de la República Dominicana.

És president d'honor de la CAEB, de la Societat de Garantia Recíproca (ISBA) i de la companyia Rei Sol, propietària del diari El Mundo- El Día de Baleares.

Gabriel Barceló està considerat un empresari tecnoestructural, ja que és una persona formada i preparada per al que exerceix en l’empresa. Acumula diversitat de títols que reforcen aquesta afirmació.

  • Està considerat un empresari tecnoestructural, ja que és una persona formada i preparada per al que exerceix en l’empresa. Acumula diversitat de titols i premis que reforcen aquesta afirmació, com :
  • Medalla d'Or del Turisme d'Espanya
  •  President honorari de la Confederació de Asociacions Empresarials de Balears.
  • President d’honor de la companyia “Rey-Sol”.
  • En 2013 va rebre el primer distintiu turístic “Matilde Torres”.

Entorn.

L'empresa és totalment dependent del seu entorn i el seu èxit depén en gran manera de com es relacione amb ell, ja que d'ell pren els recursos que necesita i entrega aquells que genera.

Els principals competidors de Barceló són les grans cadenes hoteleres nacionals i internacionals com NH Hotels, Sol Meliá, Paradors, etc. També han de tindre en compte hotels amb menys abast, sense subestimar el seu possible creixement en un futur.

"hostals, càmpings o apartaments, ja que oferixen servicis més econòmics encara que no realitzen les mateixes prestacions de qualitat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)   pdf (88.6 Kb)   docx (11.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com