ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

No Leer


Enviado por   •  29 de Marzo de 2014  •  Ensayos  •  438 Palabras (2 Páginas)  •  200 Visitas

Página 1 de 2

els homes simplement amb el recurs de les seves capacitats naturals, poden aconseguir tot el coneixement que tenen, sense l’ajuda de cap impressií innata.

-es poc raonable atribuir algunes veritats a certes impressions de la natura i a cert caràcters innats, si podem observar en nosaltres mateixos algunes facultats adequades per obtenir un coneixement fàcil i cert d’aquelles veritats, com si estiguessin originàriament impreses en la nostra ment.

-encara que de fet fos cert que hi ha veritats admeses per tota la humanitat, això no provaria que fossin innates, mentre hi pugui haver una altra forma de mostrar com han arribat els homes a tenir aquest assentiment universal, en allò que tots admeten; cosa que em penso que es pot fer. Segons el meu parer demostra que no hi ha cap principi d’aquesta mena: perquè no hi ha cap principi al qual la humanitat assenteixi d’una manera universal.

-Els principis especulatius (“el que és,és” i” és impossible que una mateixa cosa sigui i no sigui”) son els quals tenen títol d’innats. Aquestes propocicions són tan lluny de rebre l’assetiment universal que podem dir que una gran part de la humanitat els ignora.

-És evident que els infants i els idiotes no en tenen la més mínima percepció o idea d’això, i aquest fet destrueix el assentiment universal que és necessari per a tota veritat innata. Sembla contradictori sostenir que hi ha veritats impreses en l’ànima que aquesta no percep ni entén, això es molt poc intel·ligible. Els infants i els idiotes tenen ànima ànima i ment, que és on aquestes veritats s’imprimirien, per la qual cosa ineitablement les haurien de percebre i conèixer necessàriament i donar-hi assentiment; però, com que no reaccionen així, és evident que aquelles impressions no existeixen. Si algunes d’aquestes d’aquestes proposicions estan en la ment és perquè la ment és capaç de conèixer-la, no perquè les tingui imprimides.

-Les idees innates poden estar impresses gràcies a la ment de manera que si la capacitat de conèixer ha de ser la imressió natural que estem discutint, totes i cadascuna de les veritats que podem arribar a conèixer seran innates i aquesta gran qüestió quedarà reduïda a una manera molt impròpia de parlar perquè l’altra no diu res de diferent del que diuen els que neguen els principis innats. Qui parli de nocions innates en l’enteniment no hauria de dir que aquestes veritats es troben en l’enteniment perquè si aquestes paraules “estar en l’entenimen” tenen algun sentit propi, signifiquen “ser comprès”.

-Anomeno idea a tot allò que la ment percep en si mateixa o tot allò que està immediatament present en l’enteniment quan percebem o pensem. Són sencacions o percepcions.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com