ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Protocolo de kyoto.


Enviado por   •  21 de Febrero de 2016  •  Apuntes  •  659 Palabras (3 Páginas)  •  134 Visitas

Página 1 de 3

Protocol de Kyoto

El protocol de Kyoto és diu així perquè és un pacte firmat a Kyoto (Japó) entre la majoria de països industrialitzats, és a dir, països que tenen indústries importants i que contaminen, per poder reduir la contaminació al món.

Te com a objectiu la reducció d’un 5,2 % de l’emissió de gasos de l’efecte hivernacle de tot el mon previst pel 2012 tenint en compte les dades del 1990. Aquest 5,2% que s’ha de reduir tracta sobre tot el mon, és a dir, no cada país ha de disminuir la seva emissió de gas un 5,2% sinó que fent la mitjana de tot el mon aquestes emissions de gasos han de disminuir un 5,2%. Cada país ha de disminuir el seu propi percentatge. Aquest pacte es realitza per intentar que el mon no es sobre escalfi i evitar l’efecte hivernacle i l’escalfament global.  

 Aquests gasos són sis: principalment el diòxid de carboni (CO2), el metà, l’òxid nitrós, i els restants són gasos amb components fluorats d’origen industrial.

Aquest acord va ser plantejat al 1992 i per ser possible havia de:

-Tenir el suport d’almenys 55 països

-Que aquest països sumats fossin almenys un 55% de les emissions totals planetàries, és a dir, que els països que firmen aquest acord fossin països que contaminessin almenys un 55% del total ( sumats).

Aquest acord no es va posar en marxa al 1992 encara perquè no hi havia els països suficients disposats a acordar-lo. Al 16 de Febrer del 2005 Rússia es va unir a aquest acord i va poder fer que aquest es pogués començar a posar en marxa.

Per altre banda Estats Units ( un país amb el que és el responsable d’un 36,1% dels gasos que emet tot el planeta) va acceptar firmar aquest  acord però no el va ratificar, per tant, els Estats Units en realitat no hi participen només hi són simbòlicament.

Actualment els països rics estan comprant els drets de l’emissió de gasos al països més subdesenvolupats. Així aquest països rics emetre més gas del que havien pactat al principi.

El més important d’aquest protocol no és l’intent de reduir l’emissió de gasos de cada país sinó frenar l’emissió de gasos no reduir-la, perquè si no es frena els països més rics (en gran part) i els més pobres (en menys part però que també hi contribueixen) s’estarien enriquint a costa del medi ambient.

Si s’incompleix aquest pacte “se suposa” que s’hauria de sancionar al país que ha realitzar l’incompliment però això encara no ha passat tot i els diversos incompliments de diversos països.

Ara es realitzarà un segon protocol amb metes pel 2020. Alguns països molt industrialitzats es van negar a aquest segon acord, com Estats Units o Rússia.  

La China una gran potència encara no s’ha posicionat pel nou projecte previst pel 2020

[pic 1]

Posició dels diversos països el 2011 respecte del Protocol de Kyoto.[1]

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.1 Kb)   pdf (65.1 Kb)   docx (38.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com