ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

SINTETITZA


Enviado por   •  2 de Junio de 2014  •  Tesis  •  425 Palabras (2 Páginas)  •  590 Visitas

Página 1 de 2

SINTETITZA TEMA 6

Per què es va arribar a un conflicte mundial l’any 1914?

El 28 de Juny l’hereu de la corona austríaca, l’arxiduc Francesc Ferran i la seva esposa van ser assassinats a Sarajevo. Com a conseqüència d’aquesta acció i animada per Alemanya, Àustria va decidir unir-se a Sèrbia, acusada d’haver organitzat l’atemptat i li va declarar la guerra. Es va establir un joc d’aliances. Rússia es va posar al costat de Sèrbia i va declarar la guerra a Àustria. Alemanya, aliada d’Àustria va declarar la guerra a Rússia i a França. La invasió de Bèlgica pels exèrcits alemanys va fer que la Gran Bretanya intervingués en el conflicte al costat dels seus aliats russos i francesos i que declarés la guerra a Àustria i Alemanya.

Quines etapes va tenir el conflicte i quines en van ser les característiques?

Les etapes que va tenir el conflicte van ser:

La primera etapa va ser una guerra de moviments, on el pla alemany era fer un atac ràpid per Bèlgica. Es va produir la batalla del Marne i l'ofensiva russa al front oriental.

La segona etapa va ser una guerra de posicions, on es va immobilitzar el front occidental, es va produir la batalla de Verdun i l'ofensiva austroalemanya al front oriental.

La tercera etapes la crisis de 1917, on es produeix l'abandonament de la guerra per part de Rússia, l'entrada del Estats Units en el conflicte i una onada de pacifisme.

Per últim es produeix el triomf dels aliats al front oriental, els imperis austríac i turc demanen l'armistici i es produeix l'abdicació del kàiser i armistici amb Alemanya.

Per què Alemanya va rebre el Tractat de Versalles com un diktat? Quines condicions li van imposar?

Alemanya va rebre el Tractat de Versalles com un diktat perquè aquest tractat es va elaborar partint de la base que Alemanya era responsable del conflicte i per tant no va ser resultat d’unes negociacions, sinó duna imposició. Per aquest tractat l’imperi alemany havia de lliurar Alsàcia i Lorena a França i la Posnània, separava la Prússia oriental de la resta del territori amb l’anomena’t corredor de Danzing i les seves colònies es repartien entre els països vencedors.

Per què els tractats de pau que es van signar a l’acabament de la guerra només van aconseguir la pau durant dues dècades?

Els tractats de pau només van aconseguir la pau durant dues dècades perquè no van donar solució als innombrables problemes nacionals d’una gran part dels pobles que integraven els antics imperis ja desapareguts. Així minories nacionals van ser incloses en estats on no se sentien representades.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com