ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

TIPUS DE CURRICULUMS


Enviado por   •  30 de Octubre de 2013  •  223 Palabras (1 Páginas)  •  282 Visitas

-Concep l’ensenyament com activitat crítica, encaminada a l’anàlisi de la realitat a l’aula, centre o societat, per a la seua transformació. Una pràctica social mediatitzada per la realitat sociocultural i històrica. L’educació no sols deu descriure el món, sinó transformar-lo.

-Remarca els fonament sociopolítics en la presa de decisions. El currículum deu fomentar la crítica ideològica. Deu ser una opció basada en la interacció dialògica i comunicativa entre els agents curriculars. S’opta per procediments de participació democràtica i comunitària en el disseny i desenvolupament curricular.

-Concep el currículum oficial com un instrument per a la reproducció de models de relació de poder i desigualtat existents en la societat. El currículum juga un paper ideològic que cal desemmascarar. Remarca la importància real que presenta el currículum ocult. El currículum és una construcció que deu contextualitzar-se històricament, políticament i econòmicament. La seua funció primordial és contribuir en l’alliberament i emancipació.

-Els elements del currículum es determinen mitjançant processos de diàleg i discussió entre els agents, al servei de la participació social i constructiva. Les activitats són constructives i d’aprenentatges compartits, oberts a l’entorn. Els continguts deuen ser socialment significatius. L’avaluació s’entén com a valoració consensuada, negociada, buscant evidències de la contribució de les activitats a la millora del context.

-El docent / la docent és una persona intel·lectual, tansformadora, crítica i reflexiva. Un agent del canvi social i polític.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (2 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com