ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Els Trobadors


Enviado por   •  31 de Enero de 2012  •  331 Palabras (2 Páginas)  •  540 Visitas

Página 1 de 2

1.La poesia trobadoresca tenia unes característiques i temàtiques concretes.

Podem dir que a través de la lectura d’aquestes composicions veiem reflectida la manera de ser i de comportar-se d’una part de la societat medieval.

Els trobadors eren poetes de l'Edat Mitjana que creaben composicions literaries i musicals, destinades a ser difoses pels cants dels juglars, es a dir; els trobadors la composaven i els juglars les recitaben.

Eren poetes i músics, amb un gran domini de la retòrica i de la música, ja que els seus poemes no estaven fets per ser llegits, sinó escoltats, ja que la majoria de la societat era analfabeta.

Els trobadors eren tant importants per a la noblesa com la cavallería, ja que molts rebien un sou de les corts reials de la noblesa o dels burgesos rics.

També tenien molts d'ells un estatut molt respectat i valorat ja que es movien per un ambient cortesà i aristocràtic, culte, ric i propi de la cort feudal.

En conclusió els trobadors vivien en l'època de l'Edat Mitjana, i els llocs on van viure van ser en castells o en cases pairals, en canvi els joglars vivien de forma nòmada pernoctant en pobles o castells que visitaven.

I les principals caracteristiques que tenien els trobadors en la seva literatura era la seva poesía lírica culta, i encara que va ser escrita a Catalunya, no va ser escrit en Català sino que va ser escrita en occità, la llengua que utilitzaven els trobadors.

2. Fes un comentari personal del poema de Guillem de Berguedà, "Oreneta, el teu cant m'enfurisma", seguint aquests punts:

2.1

Enfurismar: fet que una persona o un animal es posi molt furiós.

Espona: espai entre el costar del llit i la paret de l'habitació.

Sivella: peça de metall o d'un altre material que serveix per unir els dos extrems d'un cinturo o per cordar unes sabates.

Gonella: túnica de tela fina que duien antigament tant homes com dones.

Penyora: Cosa que es posa en mans d'algú com a garantia del pagament d'un deute, del compliment d'una obligació.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com