ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Lazarus


Enviado por   •  20 de Marzo de 2012  •  Informes  •  414 Palabras (2 Páginas)  •  748 Visitas

Página 1 de 2

Moritz Lazarus va néixer el 15 de setembre de 1824 a Filehne. Era un filòsof alemany, psicòleg, i opositor vocal de l’antisemitisme del seu temps.

Al 1850 va obtenir el grau de Doctor en Filosofia a la Universitat de Berlín.

Durant 6 anys va ser professor a la Universitat de Berna, i després va tornar a Berlín com a professor de filosofia.

Va ser crític de la manera de veure la ciència i d’individualisme dels positivistes.

Va escriure moltes obres filosòfiques, les quals van ser molt famoses. Això li va donar un lloc rellevant a la literatura alemanya i el pensament.

Va tenir una participació molt activa a la vida espiritual i pública dels jueus de Prússia, lluitant contra l’antisemitisme.

Als 70 anys, va rebre el títol “Geheimrath”, atorgat per l’estat alemany.

Per tant, Moritz Lazarus va contribuir molt a la filosofia alemanya, criticant allò establert i lluitant pels seus ideals.

Va morir a Meran el 13 d’abril de 1903.

El principi fonamental de la filosofia de Lazarus era que la veritat no ha de ser buscada en la metafísica, sinó en la investigació psicològica de la societat en conjunt.

La seva teoria tenia el nom de “Teoria de la Relaxació” o

“teoria psicològica”, classificada dins de la categoria de les teories clàssiques juntament amb la de Gross, Hall, etc.

Lazarus afirmava que el propòsit del joc és conservar o recuperar l’energia quan s’està cansat. Diferenciava entre l’energia física i energia mental. Quan el cervell està cansat, és necessari un canvi d’activitat cap a l’exercici físic, lo qual restaurarà l’energia nerviosa.

Aquesta teoria està més enfocada als adults, ja que són més necessitats de recreació per recuperar-se pel treball posterior.

Al joc s’utilitzen grans porcions del sistema neuromuscular, no esgotades per recuperar l’equilibri i les energies perdudes. Aquest equilibri es produeix a l’organisme per mitjà del joc i dels esports.

La freqüència amb que el joc es dona entre els nens i nenes es deu a l’enorme necessitat d’espargiment que tenen donada la intensitat d’energia que utilitzen per aprendre tants nous coneixements i habilitats.

Aquesta teoria la va proposar l’any 1883, i la va fer especialment para rebatre la teoria de Spencer, que deia que a través del joc podem alliberar energia.

La teoria de la relaxació de Lazarus diu que el joc és una activitat que serveix per restablir energies consumides a les activitats series i útils. Per a Lazarus, el joc

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com