ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Serveis Socials


Enviado por   •  14 de Noviembre de 2011  •  254 Palabras (2 Páginas)  •  347 Visitas

Página 1 de 2

El concepte de Serveis Socials ha portat al llarg del temps, i encara en l’actualitat, a confusions en la seva terminologia. El que queda clar és que serveis socials fa referència a serveis o programes, projectes, equipaments, finançament... dirigits a satisfer les necessitats bàsiques no cobertes de la població. En el sentit més ampli del concepte, estan presents diferents àmbits del benestar social com: salut, educació, habitatge, treball i seguretat social. Per contra i en sentit més concret, podem entendre’l com un àmbit d’intervenció dins del Benestar Social.

Fantova, F. destaca en <<Servicios Públicos, tramas relacionales e inclusión social>>, que els serveis socials no tenen definit l’objectiu, “se ven ante el reto de definir cuál es su finalidad, cuál es el tipo de necesidad al que responden...” . Proposa la interacció humana com a finalitat específica, com a necessitat de referència a satisfer. Manifesta que d’alguna manera és el camí que s’ha seguit i que es segueix en la intervenció dels serveis socials.

Ja des de la seva història, han intentat donar resposta a les necessitats de la població. Des de l’edat mitjana podem definir a nivell general dos línies d’actuació en la intervenció del serveis socials: les formals i les més informals. “Es considera que la família i també les ajudes veïnals i amistoses van ser els principals proveïdors d’ajudes elementals en situacions peremptòries” .

Per tant, podem diferenciar els serveis socials, a partir del seu caràcter més formal i organitzat i a mesura que s’ha anat tecnificant i professionalitzant, amb les iniciatives informals.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com