ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tentación De La Inocencia: El Hombre Menguante


Enviado por   •  17 de Enero de 2012  •  300 Palabras (2 Páginas)  •  554 Visitas

Página 1 de 2

Tentación de la inocencia: el hombre menguante

A mesura que el sistema de benestar ha anat assentant-se, les persones han adoptat l’individualisme com a forma de vida. Aquest fet implica una amplia llibertat, però, comporta una enorme responsabilitat i feina que no estan disposats a complir degut a dos conceptes que introdueix el text, l’infantilisme i la victimització.

El concepte infantilisme es refereix a l’actitud que adoptem davant la vida de poder fer el que ens vinga en gana sense ninguna conseqüència negativa, comparant així aquesta actitud amb la de un xiquet.

El terme victimització es refereix al comportament de víctima sense afirmar tenir part de responsabilitat. Açò fa que reste importància dels autèntics desheretats en detriment de les noves víctimes que demanen drets i privilegis mentre els altres demanen ser tractats com humans.

El fals individualisme es aquell que aposta per el llibertinatge, es a dir, llibertat absoluta sense obligacions ni conseqüències sent un ser totalment independent de la resta d’essers humans. Però açò és fals ja que el ser humà no es construeix sol sinó amb xicotetes “porcions” de cadascú que l’envolta.

L’autor afegeix també la decepció del home modern al creure’s únic i comprovar que és corrent.

Pascal Bruckner realitza una fantàstica reflexió sobre la societat. Estem en aquests moments en un estat regressiu de la nostra maduresa perdent responsabilitats en detriment del fals individualisme . Reflexa paradoxes de la societat com la reivindicació de la autosuficiència y la recerca de la aprovació dels demés o la rebutja de la norma i la angoixa de ser diferent. Bruckner destaca la aquesta cultura com la cultura de la queixa tenint greus efectes en la convivència com puga ser recórrer als tribunals per qualsevol problema o la recerca de privilegis a ultrança oblidant els vertaders desheretats

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com