ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Joanot Martorell


Enviado por   •  22 de Octubre de 2013  •  241 Palabras (1 Páginas)  •  148 Visitas

Joanot Martorell va néixer a Valencia entre el 1405 i el 1411, en el una família que havia tingut un gran prestigi social i econòmic,però quan el pare, Francesc Martorell, va morir en 1435, va deixar la seva família arruïnada.

Joanot Martorell és, doncs, un cavaller que va passar per greus dificultats econòmiques. Va emprendre diversos viatges (a Anglaterra, Portugal, Nàpols) per intentar solucionar-les, però al final no ho aconseguia sinó que va aconseguir complicar més les finances.

Els problemes econòmics el van portar, també, a buscar-hi una solució en l'enfrontament armat: el 1437 comença un conflicte amb el seu cosí Joan de Monpala, a causa de la negativa de la germana de l'escriptor a casar-se amb aquest cavaller.

L'estada a Anglaterra, entre el 1938-1939, va ser important per en Joanot Martorell. Hi va llegir llibres que més tard l'ajudarien en la seva vocació literària i, a més a més, va conèixer cavallers de tot el món que arribaven a la cort anglesa a la recerca d'aventures. Es pensa que hi va trobar els materials per a escriure la primera part del Tirant lo Blanc

A començaments de 1464, Martorell ven al seu veí Martí Joan de Galba el manuscrit del Tirant lo Blanc per 150 sous, ja que estava arruïnat.

Joanot Martorell, que no va casar-se mai i a qui no se li coneixen fills il•legítims, va morir entre el mes de gener i el 24 d'abril de 1465, probablement a València

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com