ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitats Cmc


Enviado por   •  7 de Marzo de 2015  •  981 Palabras (4 Páginas)  •  166 Visitas

Página 1 de 4

1. Fa 4500m anys es va formar a partir de les col•lisions de milions de meteorits en un incipient Sistema Solar.

2. La radioactivitat que formava el calor. El refredament gradual del nucli havia fet que la major part de la superfície es solidifiqués formant un còrtex de fosca roca volcànica i l’aigua ja es formava en la superfície.

3. El primer canvi del planeta va ser l’aigua. A l’evaporar-se de la superfície, el vapor d’aigua va pujar en quantitats immenses i es va unir al diòxid de carboni en l’atmosfera primigènia, formant núvols espessos que el cobrien tot.

4. Més del 90% de la superfície s’havia convertit en un immens oceà, petites illes volcàniques apuntaven entre les dos, les temperatures superaven els 93º.

5. La activitat volcànica va reaparèixer per desencadenar la creació de los continents a partir de la aparició de un nou tipus de roca, la terra estava a punt de convertir-se en un planeta de granit. El granit va començar a aparèixer per totes parts, l’augment dels fenòmens volcànics havia fracturat el còrtex de la terra sota els immensos oceans, permitent que l’aigua entrés en les esquerdes de la lava fosa, aquesta barreja d’aigua calenta i lava basàltica va donar lloc a una nova roca, el granit, va pujar des de les profunditats per formar el primer còrtex continental.

6. Entre 5’4-2’5 milions d’anys. Es remunta casi l’origen dels primers oceans a molta profunditat sota les onades, vivint del calor produït per les fissures volcàniques submarines.

7. La lenta expansió dels protocontinents de granit no només canviaran l’aparença del planeta, les costes poc profundes omplirien de vida la superfície banyada pel sol i ajudarien a desencadenà la producció d’oxigen.

8. A partir de l’estromalito. El gas es dissol en els oceans on rovellà milers de milions de tonelades de ferro però amb el temps omplirien també l’atmosfera i transformaria el planeta. Quan l’oxigen va arribar a l’atmosfera va diluir les restes de diòxid de carboni i va netejar l’aire.

9. Les enormes masses de terra es van unir i van formar un supercontinent.

10. Fa uns 700 milions d’anys. La posició de Rodinia va bloquejar els corrents que portaven aigües càlides des del equador fins els pols, sense aquest calor les regions polars es va gelar, el gel que va sorgir els deixava la major part dels raigs solars i en un catastròfic efecte de bola de neu les temperatures van caure encara més i el gel va avançar fins cobrir la terra.

11. Immenses erupcions volcàniques destrossaven Rodinia, aquest calor provocaria el fi de la glaciació global, quan Rodinia es va fragmentar el diòxid de carboni expulsat per les erupcions va crear un efecte hivernacle temporal, les capes de gel va retrocedir.

12. L’oxigen va arribar als nivells actuals, un nivell bastant dens que permetia que es formessin una capa d’ozó en la part superior de l’atmosfera.

13. Fa 60 milions d’anys. Es pot trobar formes d’ell en tots els continents en forma de carbó.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com