ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Biologia: Cicle Del Carboni


Enviado por   •  2 de Junio de 2014  •  340 Palabras (2 Páginas)  •  280 Visitas

Página 1 de 2

1. A l'atmosfera i a la hidrosfera es troba el co2, en el primer cas en estat gasós i dissolt en aigua en el segon.

2. El co2 és captat pels productors mitjançant la quimiosíntesi i la fotosíntesi, que creen matèria orgànica a partir d’aquest carboni. Aquesta matèria orgànica pot ser utilitzada de diverses maneres:

1) Crear les estructures dels productors, com per exemples les fulles, que, en el moment en el que perdin la seva utilitat, passaran als descomponedors com a restes orgàniques. Els descomponedores transformaran aquestes restes en matèria inorgànica (co2 i altres), que tornarà a l'atmosfera o a la hidrosfera.

2) Dur a terme les seves funcions vitals, com la respiració. Així doncs, a partir de la matèria orgànica es formarà co2 que anirà a parar novament a l'atmosfera o a la hidrosfera.

3) Alimentaran els consumidors, els quals utilitzaran aquesta matèria orgànica per realitzar les funcions vitals abans esmentades. A més a més, les restes orgàniques d'aquestes consumidors aniran a parar als descomponedors que, com ja hem dit, transformaran aquestes restes en matèria inorgànica que tornarà a l'atmosfera o a la hidrosfera.

Però si aquesta matèria orgànica es troba en condicions anaeròbiques, és a dir, sense O2, perquè queda atrapada sota grans pressions, es carbonitzarà, o sigui, augmentarà la proporció de carboni a causa de la pèrdua d'hidrogen i oxigen, i la matèria orgànica esdevindrà petroli o carbó, segons l'origen d'aquesta. Fent la crema d'aquests combustibles fòssils, s'allibera CO2, que retornarà a l'atmosfera.

D'altra banda, el carboni del medi pot ser aprofitat pels éssers vius per elaborar les seves estructures dures com els esquelets i les closques o conquilles, formades per carbonat de calci CaCO3 i altres sals minerals. Aquestes estructures, quan els organismes moren, precipiten i arriben al sòl on es descomponen i, per diferents processos, passen a formar part de roques sedimentàries calcàries. Si es veuen afectades per fenòmens de magmatisme, retornen a l'atmosfera en forma de co2.

Com hem pogut comprovar, el cicle del carboni és un cicle tancat, ja que no es crea ni es destrueix.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com