ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CARACTERÍSTIQUES DEL PORÍFERS


Enviado por   •  27 de Enero de 2023  •  Apuntes  •  343 Palabras (2 Páginas)  •  70 Visitas

Página 1 de 2

PORÍFERS

CARACTERÍSTIQUES DEL PORÍFERS:

Els porífers o esponges són un grup d'animals invertebrats aquàtics, sésiles (viuen fixos sobre el fons arenós o rocós) i manquen autèntics teixits.

Els porífers diblàstics són animals que tenen dues fulles embrionàries.Tenen una cavitat gàstrica amb un sol orifici que actua com a boca i anus, i que equival al blastòpor embrionari.

Són animals invertebrats sense simetria.

Poden viure en aigua salada o dolça.

Reben el nom de poríferos perquè el seu cos té forma de sac buit, amb les parets perforades per un sistema aqüífer de porus, canals i cambres, per on entra l'aigua, la filtren i l'expulsen per un orifici gran, anomenat ósculo, que tenen en la part superior del seu cos. D'aquesta manera, es nodreixen retenint les partícules orgàniques i l'oxigen que porta l'aigua. Els coanocitos són les cèl·lules que entapissen la cavitat interna de l'esponja que creguin el corrent d'aigua i filtren l'aliment.

Són els éssers pluricel·lulars més simples, sense teixits ni òrgans veritables.

Són asimètrics o amb simetria radial.

Solen tenir un esquelet format per unes espículas calcàries, silícies o fibres orgàniques de espongina que els donen consistència.

La seva reproducció pot ser tant asexual, per gemmació i fragmentació, com a sexual, mitjançant òvuls i espermatozoides. En molts casos, els individus són hermafrodites.

Es diferencien de la resta d'animals que la seva digestió és únicament intracel·lular, ja que no tenen ni boca ni aparell digestiu que descompongui l'aliment.

També són els únics animals que no tenen sistema nerviós.

RESPIRACIÓ

La respiració dels porífers és per difusió directa de l'oxigen dissolt en l'aigua. De la mateixa manera, el diòxid de carboni i l'amoníac generats per l'animal són eliminats per difusió simple a través de l'aigua.

ÒRGANS I PROCESSOS DIGESTIUS EN PORÍFERS

REPRODUCCIÓ

Solen reproduir-se asexualment per gemmació, però també es poden reproduir sexualment.

Són hermafrodites seqüencials. No tenen gònades i els gâmetes es

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)   pdf (35.8 Kb)   docx (8.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com