ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Clima oceànica . Precipitacions


Enviado por   •  22 de Noviembre de 2020  •  Tareas  •  361 Palabras (2 Páginas)  •  55 Visitas

Página 1 de 2

Clima oceànica

Precipitacions: podem observar com l'evolució de les barres de precipitacions són bastant regular , amb un màxim situat a l'hiven ( mes del decembre ) , i un mínim situat al juny ( mes de juny ) . En general podem apreciar que la precipitació anual se situa per 1529 mm , per tant seria molt abundant. Si relacionem aquestes dades amb les temperatures , observem que tot l'any la corba de temperatura es situa per sota de les barres de precipitació , la qual cosa indicia que no hi ha aridesa , amb molta pluja a tot l'any.

Temperatures:La temperatura mitjana anual és moderada ( al voltant dels 13,1 ºC), amb un mínim situat en el gener i amb un màxim situat al estiu ( mesos del juliol i agost ).

2n Pas Comentari: Podem afirmar que estem davant d'un clima amb precipitacions abundants i molt regulars. Aquesta abundància de pluja  es produida ja que té origen atlàntic nord i el seu corregut baixant pel sud es carrega d'humanitat aquesta massa en hivern baixant precipitacions ( cordillera cantabrica)  i al estiu hi ha moltes tempestes   en trobem  davant del clima ocèanic o   també anomenant  clima atlàntic amb una temperatura que és moderada ( entre 10 -15 ºC) , més suas a la costa que a l'interior i les precipitacions estan molt repartides al llarg de l'any i superen els 1000 mm annual , associada amb una vegetació de boscos caducifolis , landa i prats naturals. A destacar les zones geògrafiques el nord de Castellà i lleó , la Rioja ,  nord de Navarra , País Basc , Cantàbria , Vall D'aran , Atúries i Galicia.

- No hi ha isolació tèrmica, i es podueixen borrasques. Efecte foen.

Clima de catalunya

1- B Clima continental Es carcteritza per la OSCILACIÓ TÈRMICA (té molta). Poca altitut.

2- D Clima oceànica o atlàntica Moltes plujes i poca aridesa Les temperatures són baixes. Té molta altitud.

3- C Clima mediterrni continental Temperatura mitajna més baixa periode arid molt curt moltes precipitacions.

4- A Clima mediterrani litoral. Manca d'aigua a l'estiu, temperatures mitjana anual alta, i té poca altitud a nivell del mar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)   pdf (40.4 Kb)   docx (7.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com