ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL NOSTRE LLOC A L'UNIVERS


Enviado por   •  28 de Mayo de 2014  •  983 Palabras (4 Páginas)  •  300 Visitas

Página 1 de 4

1. De què està fet l’Univers?

L'univers és la totalitat del continu espai-temps en què es troba la humanitat, juntament amb tota la matèria i energia continguda en ell.

L’ univers està constituït per:

Matèria normal visible, que són tots els estels, planetes i gasos calents intergalàctics: 0,4 %

Matèria normal no lluminosa, que són tots els forats negres i tots els gasos intergalàctics: 3,6 %

Matèria fosca, que és la matèria que no podem observar: 21%

Energia fosca, que està distribuïda de manera homogènia per tot l’espai: 75 %

1.1. L’Univers observable

La matèria normal constitueix el 4% de l’univers i està formada per àtoms d’elements químics.

-En l’Univers hi ha milers de milions de galàxies. Una galàxia està constituïda per estels, núvols de gas, pols, matèria fosca i energia fosca, unides gravitacionalment.

-Desde el punt de vista químic, la fórmula del cosmos observable és: 75% d’hidrogen, 20% d’heli i 5% de la resta dels elements.

1.2. La matèria fosca

La matèria fosca constitueix un 21% de l’univers; com que no es pot veure directament, se’n desconeix la composició, perquè no emet ni reflecteix cap tipus de llum o radiació. No es pot detectar amb els mitjans tècnics actuals ni saber-ne la distribució. Des de el punt de vista gravitatori, es comporta com la matèria comuna

1.3. Energia fosca

L’energia fosca constitueix aproximadament el 75% de l’univers i està distribuïda de manera homogènia per tot l’espai. No se sap quina és la naturalesa i es considera una de les incògnites més grans de la cosmologia moderna i de la física de partícules.

L’existència de l’energia fosca es va deduir mentre estudiaven les explosions d’estels llunyans, les supernoves, l’any 1998. Van comprovar que l’univers s’expandia molt més ràpid que en el passat, llavors van considerar que aquesta energia era la causant d’aquesta acceleració.

1.4. Els forats negres

Un forat negre és una concentració de matèria d'altíssima densitat, tal que la seva força gravitatòria és tan elevada que la velocitat d'alliberament és superior a la velocitat de la llum. Com més cossos hi caiguin al forat negre, més gran serà la seva massa, i per tant, incrementa l’atracció gravitacional.

Punt de no retorn (distància actual de seguretat): 7,7 milions de quilòmetres.

2. L’Univers en moviment

L’Univers està en moviment cada segon, no para! Tot es mou i es gira. En una galàxia els estels giren al voltant del nucli, els satèl•lits giren al voltant dels planetes i els planetes al voltant dels estels...

2.1. La força de la gravetat

La gravetat és la força d'atracció mútua que experimenten els cossos pel fet de tenir una massa determinada. L'existència d'aquesta força va ser establerta pel matemàtic i físic anglès Isaac Newton al s. XVII, qui, a més, va desenvolupar per a la seva formulació l'anomenat càlcul de fluxions, que en l'actualitat es coneix com càlcul integral.

La llei de la gravitació universal de Isaac Newton ens diu que els cossos s’atrauen, tant més com

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com