ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Educació Nutricional


Enviado por   •  22 de Abril de 2021  •  Documentos de Investigación  •  655 Palabras (3 Páginas)  •  71 Visitas

Página 1 de 3

Què és l’Educació Nutricional?

L'educació alimentària i nutricional efectiva:

- NO és sinònim de millors coneixements en nutrició

- S'aconsegueix quan les persones, grups i / o comunitats milloren les seves pràctiques i comportaments alimentaris de manera sostenible

- Permet i busca el canvi social

La EAN té un enfocament basat en els aliments i pot incloure múltiples activitats com: sessions de grup, conselleria, campanyes, horts escolars pedagògics, demostracions, creació d'aliances amb prenedors de decisió, entre d'altres.

En què consisteix específicament?

L'educació nutricional no només inclou informació en matèria de nutrició, sinó que es tracta d'un tipus de ensenyament orientat a l'acció, que facilita l'adopció voluntària i natural d'hàbits alimentaris que fomenten la salut i el benestar.

Es tracta d'un procés en el qual s'aprèn a triar i gaudir de tots els aliments i conèixer la freqüència i quantitat recomanada de cada un d'ells, però també es comprén el benefici que implica el seu consum per al cos. Les accions d'educació nutricional es desenvolupen en els àmbits individual, comunitari, i polític. "

Per tant, l'educació nutricional efectiva:

- NO és sinònim de millors coneixements en nutrició

- S'aconsegueix quan les persones, grups i / o comunitats milloren les seves pràctiques i comportaments alimentaris de manera sostenible

- Permet i busca el canvi social

La EAN té un enfocament basat en els aliments i pot incloure múltiples activitats des de l'entorn familiar, educatiu i industrial.com: sessions de grup, conselleria, campanyes, horts escolars pedagògics, demostracions, creació d'aliances amb prenedors de decisió, entre d'altres. Tot açò permetrà al subjecte conèixer diferents preparacions culinàries i adquirir tècniques de cuinat, i aconsegueix generar una actitud analítica i de major consciència.

Participar en la compra i preparació dels àpats a casa, promoure moments en què xerrar tranquil·lament dels diferents grups d'aliments i nutrients, ensenyar la importància de la higiene alimentària, així com facilitar l'elecció de compra, són algunes de les accions que donen forma a el concepte d'educació nutricional i actuen com a factors de prevenció de malalties relacionades amb l'alimentació.

I és que un xiquet que aprèn a menjar de forma saludable té més probabilitats de continuar mantenint aquesta conducta durant l'edat adulta i, en conseqüència, possiblement gaudir de millor salut en el futur.

És per això que l'educació en alimentació cobra especial rellevància i es converteix en una experiència d'aprenentatge que ens aporta les millors eines per tenir cura de la nostra salut, benestar i qualitat de vida al llarg de el temps.

La importancia de educar en la nutrició

Tant la infància com l'adolescència són dos períodes d'aprenentatge importants. Al llarg d'ells es van adquirint els coneixements i habilitats que en el futur seran la base de l’estil de vida dels alumnes i els ajudaran a gestionar el dia a dia. Això no obstant un aspecte tan important com és el "com ens alimentem", sol quedar fora de l'educació que els xiquets atenen durant aquests anys. Tenint en compte que mengem cada dia, que ho fem diverses vegades durant les 24 hores, i que, a més, hi ha una relació directa entre la nostra alimentació i el nostre estat de salut, l'educació nutricional es converteix en una assignatura indispensable en aquesta etapa d’aprenentatge.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)   pdf (49.2 Kb)   docx (8.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com