ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Erasmus Darwin


Enviado por   •  27 de Enero de 2014  •  456 Palabras (2 Páginas)  •  204 Visitas

Página 1 de 2

BIOGRAFIA

Erasmus Darwin va néixer a Elston, Anglaterra, el 1731. Fill d’advocat, va estudiar medicina a les universitats de Cambridge i Edimburg, i a aquesta última es va doctorar el 1756. En aquest mateix any es va traslladar a Lichfield on va aconseguir una nombrosa clientela fins al punt que la seva fama va fer que el rei Jordi III li va proposar ser el seu metge personal, proposta que va rebutjar, perquè ell preferia donar un servei gratuït als pobres que no tenien per pagar-lo i atendre a domicili als rics per guanyar diners. Aquesta feina com a metge ambulant li permetia observar la fauna que el rodejava.

En relació a la seva vida amorosa, Erasmus al 1757 es va casar am –Mary Howard amb qui va tenir cinc fills, el més petit en Robert, pare de Charles. Després de la mort de Mary el 1770 va agafar com amant a la institutriu del seu fill Robert, Mary Parker, amb qui va tenir dos filles. El 1781 es va casar amb una viuda de 33 anys, Isabel Polo, amb qui va tenir quatre fills més.

La medicina era la seva forma de guanyar-se la vida però les seves dos grans passions eren la poesia i la mecànica. El lloc on podia parlar lliurament d’aquests temes amb els seus amics era a la Societat Lunar de Birmingham. En aquesta societat hi havia grans ments del moment com James Watt l’inventor de la màquina de vapor, William Small, metge i mentor de Thomas Jefferson, entre altres.

Erasmus va morir el 1802 d’una pneumònia segurament per haver-se tractat amb una sangria molt pròpia de l’època.

Importància científica

Zoonomia: va ser el major èxit d’Erasmus, aquí explicava detalladament una sèrie d’infermetats. A més comentava algunes de les idees evolutives de Buffon i s’avançava a les de Lamarck, sugirint que la evolució estava impulsada per el ambient.

Temple de la natura: publicat una any després de la seva mort, en ell proposava que l’univers estava formada d’una dissolució ‘’isquèmica’’ i que en el cicle universal de la natura la matèria orgànica no es destrueix, es transforma. A més proposa que la vida orgànica es va desenvolupa al mar i que la vida va evolucionar a partir de les closques, que els animals s’adaptaven al seu medi.

El jardí botànic: va despertar l’interès dels lectors per la ciència i l’educació. En aquest llibre es centra en les connexions entre la humanitat i les plantes amb l’argument que tots ells formen part del món natural i que la reproducció sexual és el centre de la evolució. La botànica era una afició molt popular a Anglaterra en el seus temps i això va fer possible que tot i el seu elevat cost va ser un èxit de vendes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com