ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Exercicis D'electricitat


Enviado por   •  25 de Febrero de 2014  •  564 Palabras (3 Páginas)  •  434 Visitas

Página 1 de 3

Física 1r BATX

EL CORRENT ELÈCTRIC. EXERCICIS

1. Per un conductor metàl•lic hi passa un corrent continu de 4,3 A. Quina quantitat de càrrega hi passa en 2 minuts? Quants electrons hi passen per segon?

2. Considerem un circuit on R1 = 200 Ω, R2 = 400 Ω i R3 = 600 Ω, i el sistema està alimentat amb una ddp (diferència de potencial) de 80 V. Calculeu:

a. La resistència equivalent del sistema.

b. Les intensitats en cada branca.

3. Calculeu la resistència equivalent del sistema de resistències següent:

4. Sabent que les resistències de la figura són iguals, i que la resistència del conjunt és de 8 Ω, quin serà el valor de cadascuna de les resistències?

5. Un fil de coure de 200 m de longitud i una secció de 1,309 mm2 és sotmès a una ddp entre els punts dels extrems de 4,5 V. Determineu quina quantitat d’energia es dissipa en cada minut.

Dada: Resistivitat del Coure ρCu = 1,7 •10 – 8 Ω • m.

6. Per una resistència de 580 Ω hi passa un corrent de 350 mA. Quina potència dissipa la resistència? Si es manté el corrent durant 20 hores, quina energia dissipa en forma de calor? Expresseu el resultat en joules i en quilowatts hora.

7. Cinc bombetes de 100 W i de 220 V han estat enceses durant 30 dies a raó de 8 h/dia. Si el preu del quilowatt hora és de 0,15 €, calculeu-ne el consum en euros.

8. Un generador de 20 V de fem i resistència interna de 5 Ω alimenta una resistèmcia interna de 100 Ω. Determineu la intensitat del corrent, la ddp entre els extrems d’ R i el rendiment del generador.

9. Un generador alimenta un circuit amb una resistència de 30 Ω; la ddp entre els borns da la pila quan no hi circula corrent (circuit obert), és de 1,2 V i quan circula corrent (circuit tancat) és de 0,67 V. Determineu la fem i la r del generador.

10. Un generador de fem ε i resistència interna r pot alimentar mitjançant un interruptor una resistència externa de R de 15 Ω o una altra de 35 Ω. Quan ho fa amb la primera, hi passa un corrent d’1 A i amb la segona, de 0,5 A. Determineu la fem i la r. Té el mateix rendiment el generador en ambdós casos?

11. En el circuit següent, volem determinar la intensitat que passa pel circuit amb un amperímetre. Calculeu:

a. la intensitat que marca l’amperímetre si és ideal (resistència interna zero)

b. la intensitat que marcarà l’amperímetre si la resistència interna és de 5 Ω.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com