ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Similituds i diferències entre l’OMC i el Banc Mundial


Enviado por   •  3 de Abril de 2017  •  Resúmenes  •  299 Palabras (2 Páginas)  •  131 Visitas

Página 1 de 2

Similituds i diferències entre l’OMC i el Banc Mundial

OMC

Banc Mundial

Objectius

En tant que hereva del GATT, l’OMC té la missió d’avançar en la reducció aranzelària i promoure el lliure canvi comercial a escala mundial. S’hi afegeixen els objectius del desenvolupament sostenible i d’una major integració dels paísos en desenvolupament dins el comerç mundial.

Des de 1948, l’objectiu és promoure el desenvolupament dels països membres de menys desenvolupament comparatiu, mitjançant el suport i el finançament a la inversió privada i el finançament públic en termes concessionals.

Estructura/Presa de decisions

La major part de països del món (114 al 1991, junt amb d’altres pendents d’admissió) forma part de l’OMC. El sistema de presa de decisions és per consens  i, en cas de votació, per majoria simple.

Actualmente 184 països en són membres. El poder de vot ve determinat pel nombre d’accions suscrites dins el capital social de l’organisme.

Mitjans

De la descripció del material docent es despren que els mitjans de que disposa l’OMC són essencialment administratius i polítics, no econòmics. Les referències que s’hi fan als drets, les marques, la transparència, la solució de diferències, etc. indiquen que la força principal de l’OMC no emana de l’assignació de recursos monetaris sino de les normes i les negociacions.

Essencialment econòmics, tal i com es despren dels objectius mencionats, però també humans (que aporten assistència tècnica i coneixements als països menys desenvolupats).

Problemes/Reptes

Dels dos objectius que l‘OMC afegeix als que ja tenia el GATT se’n desprenen dos dels grans problemes: la desprotecció del medi ambient i el paper secundari dels països no desenvolupats. La creació de l’UNCTAD deixa també constància d’aquest segon aspecte.

Manca d’eficàcia (tot i els avenços) en reduir la pobresa (el 37,5% dels préstecs no han tingut els resultats previstos) i en aportar un creixement que sigui mediambientalment sostenible. Això s’ha traduït també un problema d’imatge pel BM.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)   pdf (66.6 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com