ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La obtención del histograma de la velocidad del viento


Enviado por   •  2 de Noviembre de 2014  •  Prácticas o problemas  •  307 Palabras (2 Páginas)  •  140 Visitas

Página 1 de 2

1) Escolliu un lloc dintre de la península ibèrica i obtingueu un histograma de velocitat del vent (recordeu anotar les coordenades UTM del lloc seleccionat). Podeu utilitzar la base de dades del CENER Global Wind Map, que trobareu a:

http:// www.globalwindmap.com

2) Obtingueu els paràmetres d’una distribució de Weibull per que coincideixi amb l’histograma de velocitat del vent (v).

3) Obtingueu una llista de 3000 velocitats del vent generades a l’atzar (aleatòries) que es corresponguin a la distribució de Weibull del lloc escollit (els 3000 valors poden correspondre a un mostreig cada 10 min durant un període de 500 hores). Feu el gràfic de la evolució temporal de la velocitat del vent i de l’histograma de freqüències, també superposeu la distribució de Weibull i compareu-lo amb el de l’apartat 1.

4) Calculeu el coeficient de potencia (Cp) per una turbina eòlica que operi sota una determinada velocitat del vent i una velocitat de rotació escollida. Representeu gràficament el Cp en funció de la velocitat específica λ que variï en l’interval de 0 a 15 per un angle de pas de la pala de 0º. (Escriviu el codi per MATLAB).

5) Representeu gràficament el Cp i la potencia generada per la turbina eòlica per cada velocitat del vent del conjunt de dades generades considerant una velocitat de rotació escollida entre 30 i 40 rpm (escriviu el codi per en MATLAB).

6) Calculeu la mitjana del Cp i la potencia mitjana generada per la turbina eòlica (en kW) dels valors calculats en l’apartat 5 (escriviu el codi per en MATLAB).

7) Calculeu la mitjana del Cp i la mitjana de la potencia generada per l’aerogenerador per el conjunt de velocitats del vent del generades i per un conjunt de velocitat de rotació (distribuïu aquest interval des de 1 rpm fins 100 rpm). Feu la representació gràfica de les magnituds en funció de la velocitat de rotació.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com